10 bob-frisyrer vi drømmer om

Boben har fått en renessanse i 2023, og denne gangen kan du leke med både lengder og stiler. Vi gir deg de 10 flotteste bob-frisyrene her.

Boben er en av de viktigste hårtrendene i sommer og den ikoniske hårfrisyren kommer i mange lengder og varianter. Både korte vågale og den lengre varianten, som kalles lob (long bob).

Visste du? Bruker du riktig sjampo?

Bob-frisyrens historie

Boben har vært en gjenganger i motebildet siden begynnelsen av 1900-tallet.

Danseren og trendsetteren, Irene Castle introduserte signaturfrisyren sin "Castle bob" i USA i 1915. Men det var ikke før tidlig på 1920-tallet at frisyren ble mer vanlig i motebildet da skuespillere som Colleen Moore og Louise Brooks klipte av seg håret.

Det var sett på som vågalt å ha kort hår og disse foregangskvinnene og trendsetterne sjokkerte med et skjult budskap om unge kvinners uavhengighet. Men det tok bare et par år før boben ble for kjedelig.

På 1960-tallet gjorde frisøren Vidal Sassoon boben hot igjen og på 2000-tallet ble boben igjen populær da Madonna og Sienna Miller lot lokkene falle til fordel for en chic bob.

Slik våkner du mer perfekte krøller!

Lang bob

Alexa Chung er kjent for sin ikoniske lange bob. Hennes naturlige fall skaper liv til frisyren, og har du ikke de avslappede bølgene selv, kan du enkelt skape det ved å surre håret rundt rettetangen eller bare bruke en god saltvannsspray.

Kort bob

Den korte boben er en ekte klassiker. Frisyren klippes over skuldrene for å få den ikoniske looken. Den korte boben passer perfekt til flere ulike stiler, både minimalistisk og litt røffere, men ønsker du derimot et moderne uttrykk kan du holde håret glatt og uten etasjer. Vipp håret innover med en rettetang for å få en edgy look, slik som Lori Harvey.

Mikrobob

Mikroboben er på grensen til å være en minimalistisk versjon av den kjente pixie-klippen. Den elegante frisyren kutter nesten rett under ørene, og er superenkel å style. Sørg for at frisyren popper litt ekstra ved å benytte glansgivende hårprodukter, slik som Bones and All-stjernen Taylor Russell.

The Slob

Denne våren har frisyren som kalles "The Slob" vært superpopulær. Selv om navnet indikerer at det er en bustete og tilfeldig frisyre, er dette langt fra virkeligheten, "Slob" er en forkortelse av "Sleek bob", altså glatt bob. Denne boben er perfekt til deg med naturlig rett og glatt hår. Boben er klippet skarpt og rett, og er helt uten etasjer eller oppklipte partier. Hvis du ønsker deg en kul frisyre med litt kant, så er det denne du skal gå for - akkurat som Hailey Bieber.

Bob med store krøller

Zendaya ser fantastisk ut i denne romantiske boboen med store og luftige krøller. Den klassiske frisyren gir assosiasjoner til gamle Hollywoods glitter og glamour, og er sørger for at du alltid ser fresh og eksklusiv ut. Ønsker du et noe mer røffere uttrykk kan du enkelt gi håret en omgang hårspray og rufse det litt til.

Bob med lugg

Zazie Beetz ser bare megakul ut i denne boben med kort lugg. Frisyren er opplagt hvis du ønsker noe som krever minimalt med styling om morgningen - bare bruk litt saltvannsspray og forme frisyren med hendene. Boben er dessuten like fin dersom du heller ønsker en pannelugg som dekker hele pannen eller en trendy gardinlugg.

Bob med tette krøller

Gjør som vakre Halle Bailey og gå for en fyldig bob dersom du er velsignet med tette krøller. Bare sørg for å bruke hårprodukter som tilfører masse fukt, og hvis du vil gå virkelig teknisk til verks anbefaler vi å sjekke ut t-skjortetrikset som har gått viralt på TIkTok - så er du garantert spenstige krøller andre bare kan drømme om.

Wolfcut

Wolfcut er i vinden for tiden, og Jenna Ortega er en av de som har kastet seg på trenden. Wolfcuten klippes i flere etasjer og oppklipte partier, og er den perfekte frisyren for deg med tynt hår. Wolfcuten kan enkelt styles med volumgivende hårprodukter, og den lange, rufsete panneluggen vil gi illusjonen av et tykt hår.

Bob med ombre

Lek deg med farger, stiler og hårskiller! Røde hårnyanser i rosa, oransje og kobber er å se overalt i motebildet for tiden, og hvis du ønsker å gjøre frisyren hakket mer interessant kan du gå for en ombre, akkurat som den britiske artisten Raye.

Blond bob

Gjør som vakre Florence Pugh og gå for en trendy og varm honningfarget bob. Gre boben nedover langs sidene ved hjelp av en god mousse for å få et elegant, men kult uttrykk, og skap liv ved å vippe eller bølge endene av frisyren.

Bob frisyren kler de fleste

følge hårstylist og eier av salongen Gevir, Agnes Gulbrandsen, er dette boben en klipp som kler de aller fleste ansiktsformer:

  • Alle kler denne formen, den er veldig feminin. Har du ett langt ansikt burde du gå for en kortere variant slik at ansiktet ditt ikke blir lengre. Dersom du har et firkantet,rundt, ovalt eller hjerteformet ansikt vil alle lengder være passende.

Ifølge Agnes fungerer bob frisyren også godt for både tykt og tynt hår.

  • Har du tynt hår er det kanskje på tide å la lengdene gå, da langt, tynt hår ofte ikke gjør at du ser sunnere og friskere ut. Da er en litt lang bob trygg siden den kler de aller fleste.

  • For å unngå en "damete" frisyre vil jeg anbefale å få frisyren klipt opp slik at det blir mye bevegelse i boben /woben/ lobben som den heter i ulike lengder og former (wob er en bølgete variant, mens lob har litt mer lengde).