krøllet hår
© Anna Stokland

Derfor kan en gammel t-skjorte gi vakrere hår

Dersom du har krøller eller bølger burde du kjenne til dette trikset som gjør underverker for håret.

Noen ganger trenger man bare å endre på noen få hårrutiner for å gi håret det uttrykket man gjerne vil ha. Har du for eksempel krøller som kruser eller ikke har det volumet du drømmer om, så burde du prøve dette trikset etter du har vært i dusjen.

Håndplukket til deg

Plopping …

… er navnet på internettets seneste hårtrend. Hashtaggen #plopping har over 43 millioner visninger på det sosiale mediet TikTok, hvor folk deler bilder og videoer av at de binder deres våte hår opp i en gammel bomullsgenser. Ved å skifte håndkle ut med bomullsstoffet, skal krøllene bli mindre krusete og mer definerte.

Dette fordi man ved denne teknikken ikke drar og vrir i krøllene, som ellers vil skje med den klassiske håndkle-turbanen. Når håret pakkes forsiktig inn i bomullstekstiler, vil krøllene tørke på en måte som vil bevare krøllenes form bedre. Som resultat av mindre friksjon, vil denne teknikken også gi en blankere overflate med mindre krus og floker. Du kan du se den populære plopping-teknikken under.

Slik gjør du

  • Finn en stor, gammel bomullsgenser eller t-skjorte frem.
  • Legg den på sengen før du går i dusjen.
  • Når du går ut av dusjen, skal du først bruke din vanlige hårpleie som for eksempel leave-in-balsam eller olje. Deretter skal du styre direkte mot bomullsgenseren og forsiktig bøye hodet ned slik at håret legger seg på genseren.
  • Fold nå blusen rundt håret og forsegl endene med en knute. Dette er lettere å gjøre med en langermet genser.
  • La håret bli i genseren til det nesten er helt tørt – tiden kan variere alt etter hårets lengde og tykkelse. For noen er 20 minutter nok, for andre skal det gjerne gå opp til en time. Du kan også la håret bli i genseren natten over.
  • Når genseren løsnes skulle du gjerne oppleve at krøllene har fått et vakkert løft.

I prinsippet vil denne teknikken være gunstig for alle med krøller, men dersom du sliter med flass eller en irritert hodebunn, bør du være oppmerksom på at det kan bli for fuktig for hodebunnen din. Du bør derfor kun bruke denne teknikken en gang imellom og i mellomtiden tørke håret med en føner. Med dette burde du forsikre at hodebunnen ikke holdes fuktig over en lenger periode - da dette kan gi mer flass.