© Mario Testino for Burberry høst 2016

Derfor skal du klippe deg kort

Den ene tvillingsøsteren har den tøffeste hårfrisyren akkurat nå!

De engelske eneggede tvillingsøstrene Ruth og May fra Dover i Kent, var begge spådd en lovende modellkarriere da de begynte å jobbe som modeller samtidig. Med sine likheter tilnærmet en ung Kate Moss, vant May Bell (til venstre på bildet under) i 2013 den prestisjetunge modellkonkurransen, Elite Model Look.

Er du brunette og ønsker å bli helblond? Se det drastiske hårforvandlingen til Irina!

Sammen med tvillingsøsteren Ruth (til høyre på bildet under), gikk karrieren riktig vei; søskenparet ble fotografert i prestisjetunge kampanjer for blant annet Urban Outfitters og Top Shop.

Det var under et modelloppdraget for Alexander McQueen at Ruth tok sitt smarteste karrierevalg. Frisøren som stylet henne til fotoshooten, fikk full frihet og skapte IT- frisyren. Modellens lange lokker ble donert til Prince’s Trust som lager parykker til barn som blir rammet av kreft. Så fra å bli booket for sine feminine trekk, ble utseende så og si forvandlet med den nye sveisen.

I takt med den gode gjerningen skjøt modellkarrieren fart, og alle ville jobbe med den korthårede modellen som satte standarden for vårens særegne trend. En av de gjeveste oppdragene hun landet var som kampanjemodell for Saint Laurent.

– Tidligere, under visningene, var det meningen at modeller skulle være like. Nå fremheves personlighet og individualitet, forklarer frisør, og hårstylist hos Adam & Eva, Sigrid Hesla Breie.

– Jeg kjenner til tilfeller der modellene har kommet på jobb, og stylingen har blitt bestemt etter deres utgangspunkt. Som frisør gir trenden oss muligheten til å fremheve kundenes skjønnhet, dette er utrolig heldig for frisører, og kan være mer heldig for kunden, forteller den prisvinnende frisøren.

Fra å være mer ordinær og søt, har den "guttekorte" sveisen gitt henne karakter, og jobbtilbud deretter. Nå er hun en av de aller største modellen, men Ruth Bell er ikke alene om å gjøre suksess med kort hår.

Den engelske IT- jenta Alexa Chunghar ved en rekke tilfeller postet bilder av sin favorittmodell - dominikanske Lineisy Montero via sin Instragramprofil, og da Prada sendte ut modeller med glatte hestehaler, var den Lineisy ene og alene med sin korte afroklipp.

© Alexa Chung_instragram Lineisy Montero

– Det er vanskelig å vite hvordan du vil kle så kort hår, alt handler om hodeform. Den gylne regel er at ovale ansiktsformer kler alt. Så kjenn godt etter før du bestemmer deg for å ta håret, tipser Sigrid Hesla Breie.

Det aller beste tipset til tørt hår, er faktisk å klippe det kort. Men om du ikke klar for å kjenne vinden i nakken kan du la deg inspirerer av 15 uforglemmelige frisyrer.