© costume.dk

Få perfekt sommerhår

Vi guider deg til hvordan du kan få perfekt sommerhår og hvordan du bevarer de sommerlige lokkene utover høsten.

Selv om det er lekkert med solblekede spisser, er det viktigt å ta godt vare på håret dersom det skal gå helskinnet gjennom sommeren. Her guider vi deg til de beste produktene som håret ditt vil elske i sommermånedene.

© costume.dk

Sommeren bringer mange gode ting med seg: solskinn, iskrem, solkysset hud, lange kvelder og lekkert strandhår. Spesielt det sistnevnte er svært vanedannende og gjør at mange av oss utsetter håret for både sol og saltvann uten å tenke på å beskytte det. Men dersom håret skal overleve sommeren, gjelder det å beskytte håret på samme måte som man beskytter huden.

Forbered håret på solen:

Det første og viktigste skrittet på veien mot sunt og lekkert strandhår er å finne en god beskyttelse slik at håret ikke tar skade av alle timene under solen og i saltvannet.

Bruk en god UV-beskyttelse, eventuelt i sprayform, før du går ut i solen og velg vannfast beskyttelse dersom du skal bade.

SP Sun Protection Spray fra Wella hos Beautybay.com, 102 kr.

Redken Extend Sun Waterwear hos Nicehair.dk, 270 kr.

Etter soling:

Etter du har vært i solen bør du pleie håret med en beskyttende maske som tilfører ekstra fuktighet. En aftersun-maske er spesielt viktig dersom du har farget hår, både for å beholde fargen og glansen.

After Sun Hair Masque fra Aveda, 155 kr.

Beskyttende styling

Det andre skrittet i på veien mot perfekt sommerhår er å velge det riktige stylingproduktet som ikke tynger håret unødvendig. Her er det vigtigt med et produkt som gir håret masse fuktighet og næring. For hurtig styling bør du velge et produkt som kan brukes i vått hår så slipper du å føne det først. I tillegg bør du velge et produkt med UV-beskyttelse dersom du styler håret ditt om morgenen.

Hydrating Styling Cream fra Moroccanoil, 250 kr.

Color Minded UV Protective Styling Balm fra Bumble and Bumble, 170 kr.