© Anna Stokland

Har du hørt om frisyren som tar over TikTok?

Frisyren som er sett mer enn 180 millioner ganger på TikTok, er så etterspurt at antallet søkninger på den populære looken har økt med 75 prosent online.

På samme måte som at et spesielt motemerke eller plagg plutselig er på alles ønskeliste, gjelder der samme for valget av frisyrer. Det beste eksemplet vil nok alltid være The Rachel som var en reell besettelse på 90-tallet, hvor alle fikk klippet håret etter skuespillerinnen Jennifer Anistons karakter Rachel Green i serien Friends. Siden har det også vært andre populære frisyrer – og siste eksempel er fra i sommer, hvor en ny frisyre begynte tre frem. Ved å dømme ut ifra delinger og etterspørselen på diverse online plattformer, vokser frisyrens popularitet seg større og større.

Wolf Cut ..

... er navnet på frisyren som har vært i heftig rotasjon på både TikTok, Instagram og Pinterest. Det er en videreutvikling av frisyren The Shag som vant frem i starten av året - og som kan er karakterisert med sine mange etasjer, myke pannelugg og en lengde til rett over skuldrene. Forskjellen på The Shag og Wolf Cut er at etasjene i frisyren The Wolf oftest er klippet litt mer drastisk – inspirert av den gode, gamle hockeysveisen med korte etasjer på toppen av hodet, som parres med lengder med knapt så mye volum - hvor dette gir en rå og litt annerledes frisyre.

Frisurens popularitet kan direkte avleses i antallet av søkninger online, som på Pinterest har økt med 75 prosent over sommeren. På samme måte har videoer med Wolf Cut-frisyrer over 180 millioner visninger på mediet TikTok.

Det er blant annet sangerinnen Billie Eilish, som har vært med til å sette frisyren på agendaen, etter hun plutselig viste seg med en markant annerledes look. Fra det sorte og grønne håret til for en lys blond nyanse og hår klippet i en myk utgave av Wolf Cut, som også den populære skjønnhetsinfluenseren Danielle Marcan bærer for tiden.