Hårtrend: Gyllent er den nye blondfargen

Du har sikkert sett de - blondinene med gult, eh....gyllent skjær i håret. Love or hate?

De siste årene har hårbleking nådd nye høyder. Det startet med pastellkalde farger, kalt «regnbuefargene» blant frisørene, men etter kort tid var ikke lenger de eventyraktige unicorn-fargene et sjokkerende syn.

Sjekk ut Costumes julekalender der du kan vinne masse flotte premier i hele desember. Les her HER!

Hva skulle bli det neste? Med 80-tallet som en stor motetrend, og flashback til det grusomme 80-tallet der popartistene Kim Wilde og Madonna var de hotteste blondinene med gulblonde lokker? Akkurat!

Ser man en trend lenge nok vokser den på deg, og i mange år har alle blondiners mareritt vært å ende opp med gult hår, eller la oss kalle det gyllent. Men nå er denne gylne fargen det hotteste du kan velge blant de blonde nyansene!

Det finnes flere hotte hårtrender for deg som ikke er redd for saksa: La det vokse!

© GettyImages

Senior Art Director Wanda Yr Hajo hos Adam og Eva på Steen & Strøm/Grensen har farget mange brunetter, og mørkere kunder i den nye trendfargen. Vi tok en prat med ekspertene om den nye trendfargen.

Sangerinnen Zoe Kravitz- Getty Images

© GettyImages

Costume: Hvem kler den nye blondinefargen best?

Wanda: – Mange, det kommer an på hvilken hudtone du har. Alt fra lyse asiatiske hudtoner, til mørkere lik Zoe Kravitz kler den. Jeg har også farget kunder med den typiske salt og pepper fargen, og resultatet ble fint, forteller Wanda.

Costume: Hva skal man tenke på?

Les flere hårsaker HER!

Wanda: – Det viktigste er å tenke på kvaliteten. Det er smart å planlegge fargingen med frisøren sin. Selv har jeg har krøller, og måtte ta det i to omganger. Når du farger håret bryter du det ned, og da er det viktig å bygge det opp igjen med proteiner.
Noe annet du må tenke på er at når du bleker håret får du en hard ettervekst. Dette kan bli fint på mange. 5 cm. ettervekst kan og være kult, eller 1 til 1,5 cm. i måneden, på noen kan det funke fint.

Blogger Pernille Teisbaek - Getty Images

© GettyImages

Costume: Når begynte trenden?

Wanda: – Den gylne fargen er en litt 80-talls greie, men da ble det ofte veldig gult. Mange er redd for at det skal bli 80-talls gult, ren bleking har tatt veldig av det siste året.

Costume: Hvilke hudtoner kler det ikke etter din mening?

Wanda: – De som ikke kler det er de som er veldig rød i huden. Kontrasten med det gule og rød blir ikke særlig flatterende.

Costume: Ok, sett at man vil prøve, men blir lei og angrer seg. Hva da?

Wanda: – Vil du opprettholde den blonde tonen, burde du ta etterveksten hver 6-8 uke! Angrer du på alt, er dette en veldig kort prosess for å få det fikset! Kun én minicolour er alt som skal til. Har du helbleket håret kan det hjelpe å få litt dybde i bunnen, ellers er en minicolour alt som skal til for å farge det mørkere igjen.

Vi elsker fuskepels: Se vinterens fineste kåper med god samvittighet!

Supermodell Karlie Kloss - Getty Images

© GettyImages