Oslo Runway: Dette er sesongens sminke- og hårtrender

Hår og makeup fra ukas visninger har noen klare fellestrekk: Nå skal individualisten fram!

Oslo RunwaySS18: Looken du kan skape selv hjemme © Indigital Images / OSLO RUNWAY
1 / 7

Plettfri makeup og glansfullt hår så langt øyet kunne se - dette var inntrykket vi satt igjen med etter flere av visningene på Oslo Runway. Og en tur på backstageområdet kunne enkelt bekrefte det hele: Denne gangen skal hår og makeup tilpasses kvalitetene hos den enkelte modell - og ikke omvendt. Individualisten skal fram!

Vi viser deg nøkkelelementene. og hvordan du enkelt kan skape den samme, friske og sunne looken hjemme hos deg selv.

Se de beste streetstyle-antrekkene fra moteuka her!

Håret fra Oslo RunwaySS18: Looken du kan skape selv hjemme © Indigital Images / OSLO RUNWAY
2 / 7

Håret

Vi tok en prat med kreativ leder i Adam og Eva, Eirik Thorsen, om årets nøkkelelementer i stylingen av hår:

– Denne runden er det stort fokus på å tilpasse stylingen til den enkelte modell. Vi tar utgangspunkt i den kvaliteten håret har fra før, og jobber med å fremheve dette fremfor å tvinge alle inn i samme look. Både på visningen til Line of Oslo (til venstre) og byTiMo (til høyre) har vi holdt en 70-tallsfølelse rundt det hele, men vi har likevel stylet det glatte håret noe forskjellig for å skape ulike uttrykk. De modellene som har naturlig fall i håret, har fått fremhevet krøllene og perfeksjonert uttrykket.

Har du farget håret? Dette redder fargen fra å falme!

Håret fra Oslo RunwaySS18: Looken du kan skape selv hjemme © Indigital Images / OSLO RUNWAY
3 / 7

Slik skaper du looken selv

Eirik Thorsen om stylingen:

– Enhver kvinne bør ha et varmebeskyttende produkt i skapet, og uansett hva slags hårkvalitet du har, bør du alltid starte med dette når håret skal styles med varmeverktøy. Trenger håret litt ekstra pleie, kan man med fordel også bruke et rent pleieprodukt i håret før man føner det.

Rett hår: – Når håret er vått, tilfører du en rikelig mengde med volumgivende mousse, og føner det tørt. Ønsker du den helt pinnrette looken som på visningen til Line of Oslo, skal du bruke en rettetang. Bruk rikelig med varmebeskyttende spray før du retter håret. Vil du derimot ha en mykere look med noe mer bevegelse som hos By TiMo, skal du droppe rettetangen og kun føne håret med en stor rundbørste eller en paddlebrush. Da vil håret oppnå en luftigere, mer 70-tallsaktig look.

Krøller: – Her har vi valgt å fremheve den naturlige teksturen ved å bruke den samme volumgivende moussen i fuktig hår, og deretter klemt frem krøllene med en kremgele som gir kontroll, glans og volum til krøllene.

Oslo RunwaySS18: Stylingprodukter
4 / 7
Oslo RunwaySS18: Looken du selv kan skape hjemme © Indigital Images / OSLO RUNWAY
5 / 7

Makeup

Makeupartisten Linda Wickmann jobber for Max Factor, og sto bak sminken under de fleste visningene på Oslo Runway. Hun har dette å melde om sesongens trender.

– Denne gangen står den sunne, naturlige huden i fokus. Vi jobber med det utgangspunktet modellen har, og tilfører glød, fukt og pleie. Derfor er det viktig med sunn og velpleid hud, og ikke minst naturlige bryn. De overmarkerte brynene skal nå erstattes med de mer myke og naturlige. Nå er også glossy lepper tilbake, etter en lang tid med fokus på matte lepper.

– På Line of Oslos visning har vi gitt modellene en noe mer voldsom makeup med fokus på gull- og bronsefargede øyne, noe man fint kan bruke som festmakeup.

Oslo RunwaySS18: Looken du selv kan skape hjemme © Indigital Images / OSLO RUNWAY
6 / 7

Slik skaper du looken selv

Linda Wickmann om makeupen:

– Det som har gått igjen på alle modellene våre denne sesongen, er denne friske, glødende huden. Begynn med en god foundation som gir masse fukt, og fortsett deretter med en frisk, rosa rouge før du legger en gjennomsiktig gloss på kinnbena, neseryggen og steder du vil fremheve. Dette blir en langt mer naturlig måte å highlighte på, enn om man skulle brukt en mer klassisk konturering. Brynene gres og holdes på plass med en gjennomsiktig brynsgelé, og vippene får et diskré lag med maskara. Leppene kan med fordel få en runde med den samme glossen som på kinnbena.

Ønsker man å trå til litt på sminkefronten, kan man gjøre som hos Line of Oslo (til høyre) og bruke gull- og bronsefarget øyenskygge sammen med maskara og eyeliner.

Se den nye kleskolleksjonen til By TiMo her!

Oslo RunwaySS18: Makeup fra Max Factor
7 / 7
Mer om Hår? Motta Costumes nyhetsbrev