5 tips til vakkert hår på under 1 minutt
© GettyImages

Slik får du sunt og glansfullt hår på under 1 minutt

Ønsker du sunt og vakkert hår gjelder det å gjøre noen små, men enkle justeringer i hverdagen. Følg disse rådene og merk øyeblikkelig forskjell!

Det kalde vinterværet sliter ikke bare på huden, det gjør også håret tørt og slitt. Kulda tørker nemlig ut både hårstrå og hodebunn, som fører til elektrisk hår og en hodebunn som irriterer og klør.

Dette bør du se: Slik unngår du elektrisk hår

Heldigvis finnes det noen enkle grep som verken er tidskrevende eller vanskelige - veien til sunt hår er bare ett minutt unna!

1. Vask håret i kaldt vann

Selv om tanken på en kald dusj midt på vinteren ikke virker særlig fristende, er det faktisk sunt for håret og huden. Varmt vann har dessuten en uttørkende effekt.

Prøv å ta en kort dusj, og skru ned temperaturen så mye du klarer. Avslutt gjerne med å skylle håret i kaldt vann - det lukker skjellaget i hårstrået og gir sterkere og mer glansfullt hår.

2. Gi hodebunnen fuktighet

Det kalde været kombinert med tørt og varmt inneklima er som regel oppskriften på tørr og irritert hodebunn, som fører til flass og kløe.

Gi derfor hodebunnen ekstra fuktighet ved å massere olje ned i hodebunnen, og la det sitte så lenge du har tid og tålmodighet. Vask deretter ut med din vanlige sjampo.

Du kan enten bruk en vanlige hårolje eller en kokosolje, som du varmer opp i håndflatene og masserer godt ned i hodebunnen. Massasjen vil også stimulere sirkulasjonen i hodebunnen, noe som igjen fører til økt hårvekst og vakrere hår.

7 gode grunner: Derfor bør du bruke olivenolje i håret!

3. Våkn opp med den perfekte frisyre

Vil du spare tid om morgenen, kan du flette håret kvelden før og sove med det. Slik sparer du håret ditt for unødvendig hårføning, og våkner opp med de perfekte bølgene.

Hårvask: Derfor bør du bytte ut balsam med sjampo!

4. Unngå å bruke sjampo helt ut i spissene

Mange av oss vasker all håret med sjampo når vi dusjer, men oftest trenger ikke spissene sjampo i det hele tatt. Derfor er det en god idé å la være å bruke sjampo ut i lengdene, da det nemlig bare vil tørke ut håret unødvendig og slite på tuppene.

Bruk kun sjampo i hodebunnen og deretter en god balsam, som du både masserer ned i hodebunnen og ut i lengdene.

Stjernetips: Dette er Blake Livelys best bevarte hårtriks!

5. Rens ut det gamle

Sørg for å få renset hodebunnen for rester fra diverse stylingprodukter, som ofte samler seg og legger seg som en hinne over hodebunnen. Det fører til irritasjon og dårlige forhold for hårrøttene, som i verste fall kan medføre nedsatt hårvekst og dermed tynnere hår.

Redken Hair Cleansing Cream Shampoo, 199 kr.