balsam i håret
© Wenn.com

Slik skal du ikke bruke balsam

Veien til sunt og flott hår starter med en vask, men de fleste gjør en stor feil når du bruker balsam i dusjen. Er du en av dem?

Veien til vakkert hår begynner allerede i dusjen. Hvordan du vasker og pleier lokkene utgjør nemlig en stor forskjell for hårets sunnhet og utseende. Her har vi samlet noen gode tips du bør følge neste gang du strekker deg etter balsamflasken i dusjen.

Du vasker med sulfatholdig sjampo før balsam

Hvis du bruker en overdreven tørr sjampo med innhold av sulfat bruker deretter unødvendig mye balsam for å rette opp sjampoens skade. Derfor, hvis du har tørt hår eller krøller, bør du bytte til en mildere hårvask som også gjør at du kan reduserte mengden balsam.

Du bruker aldri leave-in balsam

Mange glemmer at det også er en mulighet for å la balsamen virke ekstra lenge, dersom håret har bruk for dyptgivende pleie. Har du ekstra tørre tupper vil det ikke være tilstrekkelig med litt balsam i dusjen. Derfor bør du vurdere å investere i en leave-in balsam, som pleier håret over lengre tid.

Du lar ikke balsamen virke lenge nok

Hvis du skal være helt ærlig, hvor lenge lar du balsamen virke i håret, før du skyller den ut? Selv om der står to til fem minutter bak flasken, blir det ofte kun et minutt før balsamen skylles ut. Det gir ikke produktet særlig gode arbeidsbetingelser! Dersom du vil være helt sikker på at de tørre tuppene får nok pleie, skal du la balsamen virke i minst tre minutter.

Les også: Slik finner du hårfargen som kler deg best!

Balsam i håret

Der skal balsam i længderne, hvis du vil have lækkert og velplejet hår.

© Anna Stokland

Du bruker ikke balsam i hodebunnen

Dette tipset har flere år på baken, men for mange er det fortsatt uvant å bruke balsam i hodebunnen. På samme måte som at huden på kroppen kan bli tørr, kan hodebunnen også bli tørr. Derfor har hodebunnen godt av litt pleie fra en god balsam eller hårkur. Husk å skylle håret godt etter behandlingen og nyt følelsen av en hodebunn i balanse.

Du påfører balsam i klissvått hår

De fleste ignorerer balsamprodusentens anvisning om at produktet skal brukes i håndkletørket hår. Ofte påfører man balsamen i helt vått hår, noe som utvanner produktet og nedsetter effekten. Vil du ha mer ut av din balsam, bør du forsøke å presse så mye vann ut av håret som mulig før du påfører balsam.