© Anna Stokland

Slik unngår du elektrisk hår

Høstsesongen og lavere temperatur gir både tørt hår og enda verre - elektrisk hår. Men med disse enkle rådene kan du heldigvis unngå at håret ditt lever sitt eget liv.

Med høst- og vintersesongen blir håret elektrisk. Høsten betyr nemlig lavere temperatur - og når vi nærmer oss vinteren vi kler vi oss i tykkere gensere, luer og ullskjerf. Det er en kombinasjon som gjør håret en del mer ustyrlig, da det oftest vil reagere ved å stritte og knitre hver gang lue og skjerf tas av og på.

Når håret blir elektrisk, skyldes det først og fremst at det kalde været tørker ut håret - på samme måte som med huden vår når den mangler fukt. Håret vil med dette reagere med mer statisk elektrisitet enn når det er fylt med fuktighet.

Heldigvis kan du dempe det elektriske håret med følgende råd som du kan begynne på allerede nå - og dermed møte høsten med mer samarbeidsvillig hår.

Fukt

Det tørre håret ditt skriker etter fuktighet, så du skal derfor alltid huske å bruke balsam under hårvask og bruke en god hårkur minst én gang i uken.

I tillegg er det lurt å ikke vaske håret for ofte, så håret kan få lov til å beholde det beskyttende laget det selv produserer. Det kan også være en god ide gi håret en god leave-in-balsam, som du bruker direkte i vått hår etter dusjen.

Tørk det riktig

Etter hårvask er det viktig at du tørker håret forsiktig, og ikke røsker tak i det med frottéhåndkledet da dette kun vil gjøre elektrisiteten verre.

Bruker du hårføner, så husk å bruke et varmebeskyttende produkt så du ikke tørker ut håret unødvendig.

Det kan også være en god idé å avslutte med kald luft for å lukke skjellagene i hårstrået. På den måten gjør du håret mer motstandsdyktig mot kuldens skadelige effekt.

Hårspray

En fuktgivende hårspray kan også være et godt hjelpemiddel for å holde de flagrende hårstråene på plass. Prøv å finne en som ikke inneholder alkohol, da det kan være med på å tørke ut håret ytterligere.

Fukt on the go

Ha gjerne et fuktgivende produkt liggende i vesken, som du kan gni inn i hårlengdene når det begynner å flakse rundt. Her kan faktisk en helt vanlig fuktighetskrem eller håndkrem gjøre underverker.

Sørg for å varme produktet godt opp i håndflatene, og fordel deretter en liten mengde tilsvarende en mandel i den viltre hårmanken.

Gre håret

Bruk hårbørsten din hver kveld. Når du grer håret med en hårbørste fra hodebunnen og ut i hårtuppene, gres hudens naturlige oljeproduksjon vekk fra hodebunnen og ut i håret. På denne måten holdes hodebunnen ren i lenger tid og du får gratis fukt til håret i form av hodebunnens naturlige sebum-produksjon.