© Imaxtree

Smarte tips for blondt hår

Frisørens beste tips til deg med farget og naturlig blondt hår.

Stian Støp jobber som Education Manager for Warehouse. Han er utdannet frisør med 25 års fartstid fra faget.

Frisyrer for kort hår

Dette bør du vite om å farge hår

Hva bør man passe spesielt på med blondt hår?

Blondt eller lyst hår, uavhengig om det er kunstig lysnet eller naturlig lyst, er veldig mottakelig for ytre påvirkninger. Og da tenker jeg hovedsakelig på produkter med fargetilsetninger. Pass opp for sjampoer med jordbærduft, disse er som regel røde i fargen og gir fort et rosa skjær i håret. Et annet eksempel er klorvann som gir grønnskjær i håret. Begge deler kan man som regel rense bort med en god rensesjampo, som for eksempel «Body Builder Shampoo» fra Fudge.

Les også: De største hårtrender for 2013

Les også: Hårmote: Sarah Jessica Parker

Kan alle farge håret blondt?

I utgangspunktet ja, men jo mørkere håret er fra før, jo vanskeligere er det å forutsi resultatet. Mengden av pigmenter som tilføres, og hvilke pigmenter håret inneholder er også avgjørende. Røde pigmenter er de pigmentene som senest lar seg lysne.

Les også: Stella tester hårkur

Hva er mest skånsomt, bleking eller farging?

Lystoning (farging) er utvilsomt mest skånsomt, men lystoning kan kun lysne naturlige pigmenter. Det vil si; har du kunstig farge i håret fra før, er det svært vanskelig å få et riktig resultat. Har du allerede farget håret må det bleking til, da dette lysner både naturlige og kunstige pigmenter. Som regel må også en korrigering til for å dempe uønsket skjær. Da brukes det glansvasker med ferdige pigmenter som kun legger seg utenpå håret og påvirker det ytre skjellaget.

Tips når du skal stripe håret

Hvilke ingredienser bør man se etter i produkter hvis man har blondt hår?

Her er det viktig å unngå produkter med fargetilsetning, da disse som nevnt kan påvirke fargen. Jeg anbefaler at man bruker produkter med UV-beskyttelse, siden solen er den faktoren som matter fargen mest. Et annet tips er å helst bruke «sure» produkter (de med lav ph), da disse lukker igjen skjellagene i håret.

Hvordan få vakkert hår - se film
Noe annet enn sjampo og balsam man bør bruke?

For farget hår og bleket hår er det en god proteinkur som gjelder. For naturlig, ufarget hår er det som regel fuktighetskur som er løsningen.

Noen generelle tips?

En klassisk tabbe mange gjør, er hvordan de behandler håret sitt etter sommeren. I sola lysnes håret ofte naturlig (eller man lysner det selv eller hos frisør), og så ønsker man å gå tilbake til naturlig farge igjen etterpå. Da setter mange i en brunfarge rett i lyst hår, i troen på å få tilbake sin naturlige farge kjapt. Resultatet blir som regel veldig matt og veldig ofte med grønnskjær. Årsaken er enkel; det er mangel på røde pigmenter i det lyse håret, så for å unngå dette så må man forpigmentere med rødt for å få normal farge. Dette er noe frisørene kan, og jeg anbefaler på det sterkeste at slike behandlinger gjøres hos en frisør.

Se flere hårvideoer på StellaTV:

Frisyre for nordisk hår

Få frisyren: Sexy krøller

Få frisyren: Elegant hårknute

Volum for nordisk hår av Blowpro

Madde-frisyren - slik får du Hollywood-lokker

Krøller - se hvordan du får hårfrisyren her

Les mer om hår:

10 hotte hårfrisyrer

Kort hår? her er tipsene

Hvordan bruke hårolje

5 fine festfrisyrer

Frisyrer for langt hår

«The Chop» er årets hårfrisyre

X