Sommerhår: Frisørens ultimate hårtips

Her er eksperttipsene til hvordan du unngår gult, misfarget og slitt hår i sommer.

Sjekk sjampoen din
1 / 4

Sjekk sjampoen din

Lars Eriksen Eitran hos Adam og Eva Steen & Strøm regnes som en av Norges mest anerkjente frisører, her er hans tips på hvordan du best tar vare på sommerhåret.

– Den solfylte sommeren er høysesong for uteliv, og eksponering i sjø- og klorvann. Å investere i en type sjampo for solutsatt hår er virkelig gull verdt! Disse sjampoene er ofte tilpasset et fargebehandlet hår og hjelper å holde fargen ren og klar. Vanlige sjampoer som skal takle eksterne forurensninger kan lett misfarge den blonde fargen.

Hårtrender: Vi har sett på de fineste hårtrendene for denne høsten!

Håroljen kan farge håret
2 / 4

Håroljen kan farge håret

– Mange håroljer er gylne i fargen, og vil derfor tilføre håret et uønsket varmt skjær. Ønsker du en gyllen blond farge er det ikke like stress, men ønsker du å beholde din kalde nyanse bør du være litt observant på håroljen du bruker.

Økologisk hårolje fra Antonin B, 382 kroner. Hårolje fra Morrocan Oil, 329 kroner. Hårolje fra Kérastase, 269 kroner.

Vi elsker hår, les flere inspirerende artikler her.

Velg riktig hårkur
3 / 4

Velg riktig hårkur

– Også her anbefaler jeg en hårkur for solutsatt hår, å forebygge er bedre enn å reparere. Rådfør deg med frisøren din da hvert hår er unikt. Sommeren er virkelig ikke sesongen for å sluntre unna med hårpleie, da ender du opp med å måtte ta et skikkelig skippertak til høsten, og i verste fall klippe av veldig mye av det du kanskje hadde spart deg til av lengde.

Hårmaske fra Kérastase, 265 kroner.

Fikk du med deg denne? Slik beskytter du håret mot solen.

Tenk på hvordan du tørker håret
4 / 4

Tenk på hvordan du tørker håret

– Legg håndduken rundt håret og klem vannet ut. Dette er faktisk mye mer effektivt enn å frottere håret. Frotterer du håret hardt, stresser dette skjell-lagene så hårstråene brekker og fliser opp.

Takk til kilde: Lars Eriksen Eitran / Sr. Art Director v/Adam og Eva Steen&Strøm

Hairstylist / STYLEManagement by TINAgentInstagram @larsereitLOL tilbehøret som fungerer: Hårbåndet som gir deg krøller.

Vil vil gjerne invitere deg til VIP-fester, og holder deg oppdatert om alt som skjer innen mote, skjønnhet, og sunnhet. Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Mer om Hår? Motta Costumes nyhetsbrev