Vakker hud
© SS19B - Delpozo

4 enkle råd som gir fin hud

Du behøver ikke investere i dyre produkter for å få vakker hud. Her får du 4 helt naturlige metoder, som gir glødende hud uten å tømme bankkontoen.

Vakker hud er avgjørende for ens utseende, og det eksisterer allverdens dyre produkter som lover å hjelpe deg på vei. Men du behøver slettes ikke å tømme bankkontoen for å oppnå misunnelsesverdig hud - du kan oppnå like gode resultater med helt naturlige ingredienser og gode vaner.

Her gir modell og innehaver av den Københavnske akupunkturklinikken Niu Cph, Sara Maria Dyrberg, sin guide til vakker hud - helt naturlig!

Oljer

Husk de essensielle fettsyrene, spesielt omega 3 fettsyrene som finnes i fet fisk. Fettsyrer finnes i alle kroppens cellemembraner og binder cellene sammen, så det er viktig å få nok Omega 3 fettsyrer for å opprettholde vakker hud. Svært få mennesker får nok Omega 3 gjennom maten, så det kan være en god ide å ta Omega-3 tilskudd.

Les også: Mirakelkremen som gir rynkefri hud

Søvn

Når vi sover om natten, gjenoppretter kroppen cellene våre. Dette er blant annet viktig for kroppens naturlige produksjon av kollagen og elastin. Det er disse to proteinene som gjør huden sterk og smidig - og som bidrar til at huden ser ung ut.

Trening

Når vi trener øker kroppens blodstrøm, og dermed vil oksygenet i blodet strømme til musklene og cellene våre. Dette bidrar til glød og farge, og gjør at ansiktet, så vel som kroppen, ser sunt ut.

Vann

Husk å drikke rikelig med vann, gjerne rundt to liter om dagen. Når man blir dehydrert, blir huden tørr, fargeløs og nedsunket, akkurat som en plante som henger fordi den ikke har fått nok vann. Du kan også dra nytte av å drikke en kopp grønn te hver dag, noe som også kan bidra til vakker hud.

Artikkelen er skrevet av modell og grunnlegger av danske Nui Cph, Sara Maria Dyrberg - les mer om Sara her.