Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 gode aftersun for solbrent hud

3 reparerende kremer for solbrent hud

Vær rask med å pleie huden før det du får varige skader!

Det er ingen hemmelig at vi elsker solen, og når den først stråler på sitt sterkeste er vi raske med å kaste av oss klærne.

Du har sikkert hørt at det beste anti-age produktet for huden er en solkrem med høy solfaktor, men det slutter ikke der. Du trenger også en god krem til å pleie huden med etter at du har vært i solen, for å unngå tørr, skadet og noen ganger flassete hud.

Styr unna pigmentflekker: Triksene du må kunne!

– Mange opplever å få dårlig hud etter at de vender hjem fra ferie eller hytta. Dette kommer av UV-strålene som skader viktige bestanddeler av huden, som blant annet kollagen og elastin, som igjen fører til at huden blir rynkete, tørr og grå. Døde hudceller forårsaket av sol er også med på å påvirke hudens overflate, sier Michael Zangani, hudlege ved Akademiklinikken i Oslo.

Vi har prøvd oss frem i jungelen av skjønnhetsprodukter, og funnet tre favoritter som både pleier, reparer og føles fantastisk på huden - og det beste av alt, disse tre hjelper med å bevare brunfargen.

Elixir aftersun

1. ULTRAREPAIR FRA ELIXIR

– Ultradefence Repair Gel fra Elixir inneholder unike enzymer som virker reparerende og beskyttende mot skader på DNAet, som ofte forårsakes av sol. Enzymene skanner huden for skader, og reparer der solskadene har skjedd, forteller Marianne Fjørtoft som jobber som fagsjef for Elixir.

Kremen inneholder også antioksidanter som virker anti-inflammatorisk og beskytter mot frie radikaler. En favoritt!

Ultradefence Repair Gel fra Elixir, 990 kr.

Juks deg til glød: Slik får du fin gylden sommerfarge!

Revitatrol fra Zo Skin Health aftersun

2. REVITATROL FRA ZO SKIN

Den pleiende fuktighetskremen fra Zo Skin fungerer som et sos-produkt på skadet, irritert og tørr hud - og egner seg spesielt til de med sensitiv og sart eksemhud.

– Revitatrol er helt genial å bruke når det ytre hudlaget er skadet, som er vanlig etter noen timer i sola. Den forebygger og reparerer solskader, og kan brukes som en dagkrem hvis du er veldig tørr, forteller hudlege Michael Zangani.

Revitatrol fra Zo Skin Health, 1.055 kr.

PETITGRAIN REVIVING FRA AESOP

3. PETITGRAIN REVIVING FRA AESOP

Aftersun-produktet fra Aesop kommer i en deilig gele-konsistens som er beriket med Aloe Vera-ekstrakter som både pleier og mykner huden. Kremen sliper bort gamle hudceller, og tilfører masse fukt, og med ekstrakter fra både sitron og grapefrukt kjøler ned huden. Den kan brukes på kroppen og i ansiktet, i kombinasjon med ønskede produkter.

Petitgrain Reviving fra Aesop, 450 kr.

Mer om Hudpleie? Motta Costumes nyhetsbrev