Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Derfor forsvinner sommergløden for fort © Henrik Bülow/Blink Production

Derfor forsvinner sommergløden så fort

Gjør du disse feilene forsvinner fargen raskere enn den burde!

Hvor irriterende er det ikke når den fine brunfargen du har opparbeidet deg i ferien bare flasser av på flyreisen hjem? Her er feilene du bør unngå for å få brunfargen til å vare.

1. Ikke nok fukt før flyturen

Dette rådet er til deg som har planlagt ferien i utlandet i år. Høy luftfuktighet holder huden myk, men temperaturen på flyet får huden til å tørke, og vips så flasser brunfargen av. Sverg til en fantastisk aftersunolje og drikk masse vann før og under flyturen - og bruk en ekstra fet fuktighetskrem før du setter deg på flyet.

2. Du skrubber ikke huden

Huden kvitter seg med det øverste laget med gamle hudceller hele året, men om sommeren synes det bedre enn om vinteren fordi huden din er brun, og soltørket. Fuktighetskrem alene vil gjøre huden mer skjoldete når det gamle hudlaget faller av. Med en mild skrubb fjerner du flakene og det er fortsatt mer farge under.

3. Du tar en ferie fra hudpleierutinene

Sommerferien er tiden hvor mange tar ferie fra masker og skrubber. Fuktighetskrem alene holder ikke, men skrubb forsiktig og påfør masse fuktighet så huden holder seg myk, og fargen som er igjen sitter lenge.

blush-P-47096

OLE HENRIKSEN hos Blush.no
Pore-Balance Facial Sauna Scrub
339 kr

11401782-1814853351193282

NUXE hos Apotek1.no
Huile Prodigieuse
299 kr.

Design-uten-navn

AESOP hos Lyko.no
Petitgrain Reviving Body Gel
330 kr.

11363338-2094775391014652

ST. TROPEZ hos Lyko.no
Gradual Tan In Shower
275

4. Du bruker kun fuktighetskrem

Serum med antioksidanter hjelper med å styrke huden din og er som næring for huden. Bruker du et serum sammen med fuktighetskremen vil huden bli sterkere og ikke bli solbrent like lett.

5. Du bruker ikke shimmer

Når huden din er brun eller gyllen vil litt ekstra shimmer fremheve gløden. Bland noen dråper i fuktighetskremen din og du vil se at fargen "popper" frem.

6. Du bruker ikke selftan

Dersom du bruker gode selvbruningsproduktene, vil sjansen være stor for at resultatet vil se helt ekte ut. Bytt ut den vanlige dusjsåpen med en dusjolje som gir gradvis brunfarge.