© Anna Stokland

Dette skjer når du sover med sminke

Er du noen ganger for trøtt til å fjerne sminken om kvelden? Se hvilke konsekvenser det kan ha for huden din her.

Vær ærlig - vi er ikke alene om å droppe å fjerne sminken etter en festlig kveld. Pass på at det ikke blir en vane, det kan ha konsekvenser for huden din.

Vi viser deg hvorfor du bør huske å rense ansiktet hver kveld.

Psst.. det trenger ikke koste mye å ha flott hud! Her er et gratis skjønnhetstips som gjør underverker for huden din

Huden vil ikke kunne regenererer seg selv

Om natten går huden din gjennom en selv-reparerende prosess. Skader og påvirkninger fra sol og vær blir reparert. Dersom du sover med sminke blir denne prosessen forstyrret. Det vil si at de prosessene som er med på å holde huden spenstig og ung blir forstyrret. Noe som vil føre til flere tørrhetslinjer, som på sikt blir permanente rynker.

Huden absorberer sminken din

Huden er vårt største organ, og vil i løpet av natten absorbere det som ligger utenpå. Dersom du har påført huden gode produkter vil ingrediensene pleie huden og holde den sunn. Dersom det er gammel sminke uten pleiende egenskaper vil innholdet, som kan være kjemisk, absorberes inn i huden.

Du får urenheter

Når huden er dekket med sminke vil det tette til porene. Dette fører til at de ikke får lov til å skille ut avfallsstoffer, som de normalt ville gjort i løpet av natten. Dette vil si at døde hudceller, oljer og alt huden har blitt eksponert for den dagen blandes med den gamle sminken, som du også har på huden. Det gir en hudoverflate som er fylt med bakterier, noe som igjen vil utvikle seg til urenheter og vil gi irritert hud.

Du får tørr hud

Som sagt forhindrer gammel sminke at huden reparerer seg selv i løpet av natten. Det fører også til en trist og tørr hud, som vil forhindre en glødende hud. Dersom du ikke renser huden fra døde hudceller vil det også bli vanskeligere for huden å få utbytte av dagkrem eller serum du påfører huden.

Beskytt huden: Den beste solkremen for ansiktet

Du får ikke fjernet forurensning fra huden

De seneste årene har det vært et stort fokus på den skadelige effekten forurensning har på huden. Dersom du ikke vasker og renser huden om kvelden vil forurensningen får enda mer tid til å lage skader i huden. Påvirkning fra forurensning er blant annet med på å bryte ned hudens kollagen-nivå, noe som gir mindre spenstig hud, som vil eldres tidligere.