isterning skønhed
© Anna Stokland

Dette skjønnhetstipset har blitt sett av over 3 millioner på Instagram

Trikset gir penere hud, er naturlig og fullstendig gratis - og dette er bare noen av grunnene til at så mange har blitt med på trenden.

2020 har på mange måter vært et annerledes år og de mange timene man plutselig måtte tilbringe hjemme, har blant annet ført til en stigning i interessen for skjønnhetspleie.

Emne "skjønnhet" vokste på diverse online plattformer - som for eksempel på Instagrams nye videofunksjon Reels. Her deles det mye innhold om skjønnhet, og en av dem som har delt skjønnhetsinnhold er den amerikanske bloggeren Tina Craig. Hennes video har gått viralt med over tre millioner avspillinger, etter hun delte dette smarte og kostnadsfrie skjønnhetstipset som man lett kan utføre hjemme.

Face icing

Trikset er en del av en iskald bølge som vi har sett før, men som nå blir utført på en ny og genial måte. I videoen viser Tina Craig, som på Instagram går under navnet @bagsnob, hvordan hun fryser blant annet kokosmelk og grønn te ned i smarte beholdere, som hun deretter smører på ansiktet for en iskald skjønnhetsbehandling.

Iskalde skjønnhetsfordeler

Når du utsetter huden for ekstrem kulde ved å smøre en isklump over ansiktet, setter du igang blodsirkulasjonen, porene vil trekke seg sammen og eventuell morgenhevelse under øynene reduseres øyeblikkelig. Det gir både glød, friskere hud og på lang sikt kan det redusere urenhet fordi kulden virker bakteriedrepende. Is har derfor lenge vært et godt triks, som kan være smart å bruke på en trøtt morgen eller før en stor fest, hvor huden skal ha ekstra glød.

Det smarte ved Craigs metode er at hun bruker kokosmelk som i seg selv har fordeler for huden - for hvis man kombiner kulde med kokosmelk, vil man også få de lindrende og antibakterielle egenskapene fra kokosmelken. Ifølge Craig er frossen kokosmelk heller ikke like barskt for huden som en alminnelig isklump av vann, da det smelter fortere. Dette er derfor et godt sted å begynne, hvis du aldri har prøvd å påføre is til ansiktet før. Du kan også lage is av grønn te, slik at huden får gode antioksidanter underveis, eller med havremelk som har en beroligende effekt på huden.

I videoen lager Craig is i en smart beholder med lokk, men det kan også gjøres i et helt alminnelig isbitbrett. Dersom du bruker en alminnelig isbit, burde du pakke isbiten inn i et rent kjøkkenhåndkle og føre den rundt på huden i et par minutter, før du avslutter med din vanlige hudpleierutine og deretter nyter resultatet av din glødgivende to-minutters isbehandling.