Her er den viktigste ingrediensen i hudpleierutinen din: Salisylsyre
© Anna Stokland

Ingrediensen du bør ha i hudpleiekremene dine

Det er én ingrediens som uten tvil er viktigst i kampen mot urenheter og pigmentflekker!

5. april 2019 av Marie Alkestrup / Silje Kilmork Vemøy

Urenheter er mest sannsynlig nummer én på listen over hudproblemer de fleste skulle vært foruten. Derfor bør alle også kjenne til ingrediensen som både bekjemper urenhetene og forbygger fremkomsten av nye utbrudd. 

Se: Her er tre kremer som får deg til å smile! 

Den avgjørende ingrediensen heter salisylsyre, og på tross av ordet syre, bekjemper den urenhetene på en måte som gir minst skade på huden, og er derfor anbefalt av både hudleger og kosmetologer. 

Salisylsyre vil løse opp i den betente blandingen som er årsaken til fremkomsten av urenheter. Urenheter kommer som følge av en betennelse i huden, som oppstår når en blanding av døde hudceller, talg og bakterier gjør at hårsekkene tilstoppes. Den betente proppen i hårsekkene vil deretter utvikle seg til sorte porer, hvite hudormer eller større kviser.

Salisylsyre sørger for å løse opp betennelsen i hårsekkene, og ingrediensen demper både nåværende urenheter og forbygger fremtidig tilstoppelse. Bruk gjerne derfor en daglig rens eller et serum med salisylsyre. Syren har også god effekt på hudens foryngende cellefornyelse, reduserer synligheten av pigmentflekker og virker regulerende på hudens produksjon av sebum – som er med på å gjøre huden din fet. 

Når du bruker salisylsyre bør du helst bruke et produkt med en konsentrasjon fra 0,5 til 2 prosent syre. Nedenfor finner du tre gode produkter med salisylsyre, som består av rens, serum og akutt behandling for vanskelige urenheter. 

Kanskje du også er interessert i...