Kan et par kopper kaffe få deg til å se yngre ut?
© Victor Jones

Kan kaffe få deg til å se yngre ut?

Nordmenn elsker kaffe, men er den koffeinholdige drikken bra eller dårlig for helsa?

Norge ligger på en sterk andreplass på listen over land med høyest kaffeinntak per innbygger, tett bak førsteplassen Finland.

Vi elsker kaffe, men med årene har vi lest og hørt mange forskjellige utsagn om hvorvidt kaffe er bra eller dårlig for helsen. En ny undersøkelse viser at et par kopper kaffe om dagen kan ha en sunn fordel for kroppen. Undersøkelsen fra Stanford University viser nemlig at koffein kan bekjempe tegn på aldersrelatert inflammasjon, noe som kan få huden din til å fremstå som rødlig og sliten.

Ikke nok med det - flere undersøkelser har påvist at lang levetid og inntak av koffein også har et sammenheng.

Se også: Den eneste matvaren du bør unngå i kosten din

For å finne frem til resultatene, har forskerne foretatt analyser av blodprøver fra 100 personer i alle aldre. Det var naturlig nok den eldre gruppen som hadde mest inflammatoriske gener, men kaffedrikkerne var best beskyttet mot aldersrelatert inflammasjon. Undersøkelsen viste at jo mindre koffein testpersonene inntok, desto større var risikoen for kronisk inflammasjon.

Inflammasjon kommer helt naturlig med alderen, men undersøkelsen viser at du kan redusere den ved å drikke kaffe. Så neste gang kaffetrangen melder seg, trenger du ikke å nøle. Det er bare å drikke løs, helst varianten uten melk.

Klar for å trene deg inn i sommeren? Se vårens fineste treningstøy