Akne: Derfor er akne en fordel
© @taylor_hill

Ny forskning viser: Akne er en fordel

Vonde kviser kan by på stor irritasjon, men ny forskning viser at den plagsomme hudlidelsen faktisk kan være en fordel!

Er du en av dem som lider av akne og urenheter? De færreste av oss klarer nok å forbinde uren hud med noe positivt, og vi innrømmer gjerne at én eller flere nupper og kviser kan ødelegge selv det beste humør, men etter å ha lest denne artikkelen, kan det være du blir hakket mer takknemlig for den urene huden.

Ifølge ny forskning utgitt i Journal of Investigate Dermatology, kan nemlig uren hud være nøkkelen til et yngre utseende.

Har du sett? Slik ble Victoria Beckham kvitt kvisene!

Forskere ved Kings College i London har gjort en undersøkelse basert på 1205 kvinnelige tvillinger, hvorav en fjerdedel av disse hadde akne. Her fant de noe overraskende, nemlig at de tvillingene med aknerammet hud faktisk hadde en fordel, da huden deres eldet langsommere enn de med aknefri hud.

Tidligere forskning foretatt av flere dermatologer har også vist at pasienter med aknerammet hud har en tendens til å ha et utseende som ser yngre ut. Dette skyldes at de har mer olje i huden, som gjør det ytterste hudlaget tykkere, fastere og mindre rynkete.

Salg: Her er motekuppene du bør sikre deg!

Så hvis du sliter med akne, kan du glede deg over at du vil få igjen på lengre sikt. Huden din vil se yngre ut og eldes langsommere, men det betyr ikke at du kan styre unna gode hudpleierutiner. Stikk innom din nærmeste hudpleiesalong for skreddersydd hudprogram.

Visste du dette? Slik får du mer energi i vintermørket!