Slik får du jevn og glødende hud

Den fineste huden er naturlig, sunn og trenger ikke sminke for å gløde. Vi tok en prat med Dr. Michael Zangani, en av Norges mest anerkjente hudleger. Her er hans beste tips, til pleie og behandling for å oppnå jevn, glødende og vakker hud.

Hva er pigmentflekker?

I dag er pigmentert hud et vanlig problem. Mange opplever det i forbindelse med graviditet og amming, hormonforandringer eller for mye soleksponering. Pigmentflekker vises som brune eller mørke flekker i huden, og kan være sjenerende for mange.

– De kommer av at det blir en ujevn fordeling av pigment i huden, som da vil synes som melasma eller solskader, forklarer Zangani.

Hudlegen påpeker også at solskader med celleforandringer kun skal behandles hos hudlege.

Zangani forklarer videre at mange kvinner som sliter med melasma. Dette er en tilstand som kommer av uregulert produksjon av pigment i huden, og synes som regel i panne, kinn og på overleppen.

– Det er også viktig å vite at dette er en kompleks tilstand, og krever mer behandling enn det man kan se på forskjellige sosiale medier, understreker hudlegen.

For nærmeste ZO-forhandler se www.hudhelse.com

ZO Radical Night Repair med 1% potent retinol.

Riktige produkter gir optimal pleie
Ifølge hudlegen er det viktig å bruke dyptvirkende, aktive produkter som forebygger og behandler
pigmentflekker. ZO Getting Skin Ready er det perfekte rensesystemet som fungerer optimalt uansett hva slags hudprogram du følger. Studier viser at huden, etter kun åtte uker, både blir klarere, jevnere og oppleves mer fuktet. Dette enkle systemet, som består av rens, skrubb og toner, fungerer perfekt for å normalisere hudens funksjoner. Dessuten vil du få best mulig virkning av den resterende hudpleien du bruker.

Etter renserutiner er det lurt å bruke en krem som bygger opp hudbarrieren. Er hudbarrieren svak, vil man miste fuktighet, og skadelige stoffer kan trekke inn i hudoverflaten og gjøre skade. Dette fører ofte til det mange beskriver som en sensitiv hud.

ZO Firming Serum har innovativ teknologi som bidrar til å hydrere og styrke hudstrukturen og forbedre hudens elastisitet. ZO Firming Serum er spesielt designet for å stimulere til en stram hud med en mer definert ansiktskontur.

Produkter som inneholder antioksidanter som beskytter, ceramider som bygger opp hudbarrieren og DNA reparerende enzymer, er absolutt å anbefale. Dr. Zangani anbefaler ofte ZO Firming Serum som med helt ny og innovativ teknologi bidrar til å hydrere og styrke hudstrukturen, og forbedre hudens elastisitet. Serumet er spesielt formulert for å bidra til en fast og stram hud, og en mer definert ansiktskontur.

Myk hud, ja takk

For å få raske resultater, fantastisk glød og jevnere hudtone anbefaler Dr. Zangani ofte ZO Retinol Stimulation Peel at home kit. Hovedproduktet i kittet er ZO Radical Night Repair med 1% potent retinol. Kittet er satt sammen for å sikre en brukervennlig tilnærming for å gi raske resultater. Produktet passer for alle, og kan brukes som et tillegg til øvrige ZO Skin Health produkter. Peelen kan brukes som en behandling hjemme i tre dager, og det beste resultatet får du ved å bruke det jevnlig enten hver fjerde til sjette uke eller to til fire ganger i året.

ZO Sunscreen+Powder SPF 30 gir bred-spektret solbeskyttelse med et hint av farge for en jevnere hudfarge.

Beskytt deg godt- alltid!

Daglig bruk av SPF er utrolig viktig for å få en fin hud! Den nye bølgen solbeskyttelse styrker huden fra innsiden slik at den blir sterk og tolerant. Dette er en hudpleietrend som vi kommer til å se mye mer av fremover forklarer Dr. Michael Zangani.

Et nytt smart solprodukt er ZO Sunscreen+Powder SPF 30 som gir bredspektret solbeskyttelse med et hint av farge for en jevnere hudfarge. Den veganske børsten sørger for en jevn påføring av det lysreflekterende mineralpudderet, og gir huden en nydelig, naturlig glød. Det er enkelt å påføre, og finnes i tre ulike farger som passer til de fleste hudfarger.

ZO Complexion Renewal pads reduserer talg og tilstoppede porer samtidig som den gir en mattende effekt.

Talg og inflammasjon

– De som har mye talgproduksjonen har ofte en mer betent hud som gjør cellene som produserer pigment mer aktive. Derfor er salisylsyre en veldig viktig ingrediens i hudpleien du bruker, forklarer hudlegen.

Dr. Zangani anbefaler ofte ZO Complexion Renewal Pads med 2% salisylsyre.

Husk at rød hud viser inflammasjon, brun hud viser at huden er skadet. Da er det viktig å reparere med kremprogram som inneholder riktige ingredienser. Retinol, i riktig leveringssystem, har ofte svært god effekt på solskader.

Dr. Michael Zangani.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Hudhelse.