Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

sdfgh © Anna Stokland / Isabel Marant

4 sminkefeil som får deg til å se trøtt ut

Sminke kan friske opp og trylle bort selv de mørkeste ringene under øynene, men bruker du produktene feil kan det ha motsatt effekt. Dette er feilene du må styre unna!

ku
1 / 4

Du glemmer å fukte huden

Mange begår denne feilen, og forveksler tørrhetslinjer med faktiske rynker. Tørrhetslinjer er nemlig ikke permanente, slik vanlige rynker er, derfor kan du heldigvis glatte dem ut ved å tilføre riktig mengde fukt til huden. Og vips ser du friskere og yngre ut!

Løsning:

Fukt alltid huden rikelig med en god fuktighetskrem før du påfører foundation, og eventuelt pudder. Er huden din unormalt tørr, er det nemlig fare for at sminken legger seg i de fine linjene og dermed fremhever de - og det er noe vi vil unngå!

Fuktighetsgivende ansiktskrem fra Lancòme 575 kr.

tyhj
2 / 4

Du glemmer å dekke over pigmentflekker

En ujevn hudtone kan ofte gi inntrykk av en trøtt hud - og dermed et slitent utseende. Plages du med pigmentflekker, bør du bruke solbeskyttelse daglig så ikke flekkene forverres. Psst.. Vi har samlet de beste solkremene til ansiktet her. Lærer du deg i tillegg å dekke til fargeforskjellene i ansiktet, vil det plutselig være et mye friskere jeg som møter deg i speilet hver dag!

Løsning:

Brune pigmentflekker dekkes best ved å bruke en corrector i en gultone. En corrector vil, som navnet indikerer, korrigere fargeforskjellene i huden. Bruk den punktvis på pigmentflekkene før du legger foundation. Er pigmentflekkene fortsatt synlige, kan du gå over med en god concealer som du legger med en bløt pensel på de enkelte områdene.

2-tonesystem fra Laura Mercier 390 kr.

Untitled-24
3 / 4

Du sminker over trøtte øyne med mørke skygger

De fleste har nok kjent på hvor irriterende det er å våkne opp med hovne øyne, og mørke ringer etter en natt med for lite søvn. Heldigvis er det alltid mulig å skjule de verste sporene, men husk at less is more! Forsøker du å dekke over med mørk eller skimrende øyeskygge, vil glitterpartiklene legge seg i tretthetsfoldene på øynene, og dessverre fremheve det du ønsker å skjule.

Løsning:

Flytt i stedet fokuset mot brynene ved å tegne dem pent opp, slik at de løfter øynene, og legg en liten anelse eyeliner langs øverste vippekant. Dette vil umiddelbart åpne blikket og gjøre at du ser mer våken ut!

Pennblyant til øyenbryn fra MAC 189 kr.

sdfhgjhj
4 / 4

Du glemmer hvor genialt rouge er

Rouge er kanskje det beste trikset for å gi huden den friskheten den mangler. Glem derfor aldri å gi kinnene en runde med en oppkvikkende farge, og legg den helst midt på eplekinnet (smil når du legger den, så ser du hvor).

Løsning:

Velg en vakker, naturlig nyanse som blender inn med din egen hud slik at du ikke ser for sminket ut, og legg den med en myk børste for å unngå kanter og skjolder.

Rouge fra Dior 360 kr.

rtyu

Psst... Hva med å unne seg en god sovemaske fylt med lavendel? Du får garantert en god natts søvn med denne sovemasken. Kombinasjonen med god søvn og riktig bruk av produktene ovenfor vil garantert få deg til å se mer opplagt og frisk ut.

Sovemaske fra Holistic Silk 696 kr.