Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Anna Stokland // Tommy Hilfiger

4 sminkefeil som får deg til å se trøtt ut

Sminke kan friske opp og trylle bort selv det mørkeste ringene under øynene, men bruker du produktene feil kan det ha motsatt effekt. Dette er fellene du bør styre unna!

Sminke er en noen fortryllende produkter, og bruker du det riktig, kan det ha en fantastisk effekt på utseendet ditt. Dessverre gjør mange av oss noen elementære feil når vi legger sminken og ender opp med et uplanlagt resultat: Det kan nemlig få oss til å se trøttere ut!

Les også: Redaksjonens 9 mest brukte skjønnhetstips

Derfor har vi samlet de fire vanligste sminkefeilene, slik at du unngår å gå i fella neste gang du sminker deg!

1. Du glemmer å fukte huden

Mange begår denne feilen, og forveksler tørrhetslinjer med faktiske rynker. Tørrhetslinjer er nemlig ikke permanente, slik vanlige rynker er, derfor kan du heldigvis glatte dem ut ved å tilføre riktig mengde fukt til huden. Og vips ser du friskere og yngre ut!

Løsning:

Fukt alltid huden rikelig med en god fuktighetskrem før du påfører foundation, og eventuelt pudder. Er huden din unormalt tørr, er det nemlig fare for at sminken legger seg i de fine linjene og dermed fremhever dem.

2. Du glemmer å dekke over pigmentflekker

En ujevn hudtone kan ofte gi inntrykk av en trøtt hud - og dermed et slitent utseende. Plages du med pigmentflekker, bør du bruke solbeskyttelse daglig så ikke flekkene forverres. Lærer du deg i tillegg å dekke til fargeforskjellene i ansiktet, vil det plutselig være et mye friskere jeg som møter deg i speilet hver dag!

Løsning:

Brune pigmentflekker dekkes best ved å bruke en corrector i en gultone. En corrector vil, som navnet indikerer, korrigere fargeforskjellene i huden. Bruk den punktvis på pigmentflekkene før du legger foundation. Er pigmentflekkene fortsatt synlige, kan du gå over med en god concealer som du legger med en bløt pensel på de enkelte områdene.

7 overraskende grunner til at du får kviser!

NYX corrector, 139 kr. // Mac Blending Brush, 195 kr.

3. Du sminker over trøtte øyne med mørke skygger

De fleste har nok kjent hvor irriterende det er å våkne opp med hovne øyne, og mørke ringer etter en natt med for lite søvn. Heldigvis er det alltid mulig å skjule de verste sporene, men husk at less is more! Forsøker du å dekke over med mørk eller skimrende øyeskygge, vil glitterpartiklene legge seg i tretthetsfoldene på øynene, og dessverre fremheve det du ønsker å skjule.

Løsning:

Flytt i stedet fokuset mot brynene ved å tegne dem pent opp, slik at de løfter øynene, og legg en liten anelse eyeliner langs øverste vippekant. Dette vil umiddelbart åpne blikket og gjøre at du ser mer våken ut!

5 gode maskaraer til under hundrelappen

4. Du glemmer hvor genialt rouge er

Rouge er kanskje det beste trikset for å gi huden den friskheten den mangler. Glem derfor aldri å gi kinnene en runde med en oppkvikkende farge, og legg den helst midt på eplekinnet (smil når du legger den, så ser du hvor).

Løsning:

Velg en vakker, naturlig nyanse som blender inn med din egen hud slik at du ikke ser for sminket ut, og legg den med en myk børste for å unngå kanter og skjolder.

Mer om Makeup? Motta Costumes nyhetsbrev