Årets største bryntrend er alt annet enn det du hadde forventet

Skandinaviske kvinner har i årevis kun bedt om én ting når det kommer til brynene. Men nå ser den trenden ut til å snu og derfor spår bryneksperten Kenny Anker at våre bryn vil endre utseende markant fremover.

I årevis har det kun stått en ting på ønskelisten, hvis du spurte inn til skandinaviske kvinners ønsker for utseende av deres bryn: kraftige, mørke bryn. Derfor har serumer som får brynene til å vokse vært et favorittprodukt hos mange kvinner - og de som har formet brynene hos en profesjonell har i stor grad bedt om å få farget dem så mørke som mulig. Men det bildet er nå for første gang i ferd med å snu – noe som er i tråd med en større internasjonal trend som også har ankommet vår del av verden ifølge den danske bryneksperten Kenny Anker, som vi har snakket med om kommende bryntrender.

Hva kjennetegner danske kvinners bryn og ønsker for utseende av dem akkurat nå?
“Vi har den siste tiden sett en del mer til de lysere brynene, noe som er relativt nytt i Danmark da vi her hjemme pleier å få farget brynene så mørke som mulig. Det er for eksempel slett ikke så utbredt å få farget brynene mørke med permanent farge i USA, som det er i Danmark. Farger amerikanske kvinner brynene mørkere, er det primært med sminke som kan fjernes igjen. Men nå begynner vi å se at kvinner i Skandinavia også gjerne vil ha lysere bryn. Mange bruker fortsatt mørk sminke, men får ikke i samme grad som tidligere farget dem permanent mørke. Personlig tror jeg på at trenden med de blekere brynene vil slå gjennom for fullt en gang etter sommeren. Her tror jeg på at folk ikke bare vil stoppe med å få dem farget permanent mørke, men også begynner å legge den mørke brynsminken vekk."

I utlandet peker flere førende magasiner, herunder amerikansk Vogue, på at en av de største trendene for 2022 blir avblekede bryn. Tror du også på denne trenden?
“Det tror jeg de har rett i. I våre salonger opplever vi selv hvordan flere og flere kunder spør etter de avblekede brynene."

Hva synes du om denne trenden?
“Jeg foretrekker de lyse brynene fremfor de helt avblekede. Avblekede bryn kan være morsomme til et bilde eller et event, men jeg er ikke så stor fan av det, av hensyn til brynenes sunnhet. Avblekingen sliter enormt mye på brynhårene og dersom du vil ha sunne bryn, skal du virkelig passe på de brynhårene du har. Mange har jo kjempet i årevis for å få sunne bryn og det her setter brynhårenes sunnhet tilbake. Når du bleker kan du også risikere å ende med at de blir oransje. Derfor ser jeg også at folk kun pleier å beholde de avblekede brynene i et par dager før de farger dem tilbake."

Så hvor stor fremtid spår du at de helt avblekede brynene har?
“Når man bleker brynene skal det oftest flere avblekinger til før du får den helt platinablonde fargen. Dette skader brynene da hårene faller av raskere og blir mer stive og uregjerlige. Derfor tror jeg at de helt avblekede brynene er en døgnflue. Når man har prøvd det en enkelt gang, gjør man det nok ikke igjen. Til gjengjeld tror jeg som sagt på at de lysere brynene har kommet for å bli og at de blir en stor trend her hjemme."