New york fashion week makeup sminketrend høst
© Anna Stokland

Dette er høstens vakreste skjønnhetstrender

New York Fashion Week: Sotede øyne, kort lugg og Twiggy-vipper.

Self Portrait/Alexander Wang/Cushnie Et Ochs
© Anna Stokland

Sort ramme

Den naturlige trenden har lenge regjert i skjønnhetsbildet. Mot høsten ser man at tendensen begynner å snu. Under New York Fashion Week denne uken var samtlige av modellene sminket med hard sminke rundt øyne. En sort våtlinje behøver ikke nødvendigvis bety at sminken går over til en mer rocka look. Ser man på Cushnie Et Ochs, har de mikset sminket med en ellers så romantisk tilnærming. Det samme gjelder for Self Portrait, der de har blandet sotede øyne med rosa øyenskygge. Alexander Wang derimot, kjørte en hard stil både på antrekk og sminke, noe som resulterer i en mer rocka og røff look.

Så du denne: Nå skal denne klassiske jakken frem

Philip Lim/Alexander Wang/Adam Selman
© Anna Stokland

Kort lugg

Dere husker vel luggen til Kendall Jenner, som alle ønsket å kopiere? Luggen er fortsatt i fokus, men denne sesongen skal den være ekstra kort. I følge ekspertene er det dessverre ikke alle som bør anskaffe seg lugg. For det første tipser de om at hårfestet bør være lavt. For det andre bør man være 100 prosent sikker før man tar saksen fatt. Skal man tro hårstylistene under New York Fashion Week er det bare å kaste seg på trenden - den er spådd til å bli høstens store hårtrend.

Sett denne? Dette bør du vite før du klipper lugg

Jeremy Schott/Area
© Anna Stokland

Twiggy-vipper

Lange og fyldige øyenvipper har lenge vært et skjønnhetssymbol. Etter en lang tid hvor sminkepungen har vært foruten mascara er det på tide å anskaffe seg en som gir volum. Twiggy-vippene er nemlig opp og frem i motebildet, skal man tro designere som Jeremy Schott og Area. Under moteuken kom den tydelig trenden frem på catwalken, og var brukt i både rocka og mer delikate settinger. Om man ønsker en mer utagerende look, som hos Jeremy Schott, kan man investere i falske øyenvipper som man fester der det trengs.

Fikk du med deg: Skam-Noora fronter norsk design

Jenny Packham
© Anna Stokland

Sideskill
Jenny Packhams visning besto av romantiske og delikate håroppsett - og det beste med alt, trenden er lett å kopiere. Backstage ble looken navngitt "Den nye romantikken", noe som klinger godt i ørene. Investerer man i en rød leppestift i tillegg, er looken komplett.