© anna stokland

Du har garantert brukt concealeren feil inntil nå

Uansett om du bruker den til å dekke over urenheter eller til å forberede huden din, er concealeren "et musthave".

En concealer er så og si uunnværlig i sminkepungen din, men hvordan bruker du den egentlig? Vi har samlet noen av de vanligste feilene folk gjør når de legger concealeren. Og vi gir deg selvfølgelig også våre best tips til hvordan du faktisk skal bruke den.

Du bruker fingrene:

Du har sikkert hørt at det er lurt å bruke fingertuppene til å påføre concealeren. Problemet er imidlertid at fingrene ofte har både bakterier og rester fra noen av de andre produktene som du påførte ansiktet – før du kom til concealeren. Det er derfor best å investere i en concealerbørste som også er lett å vaske ren etter bruk. Og hvis du fortsatt ikke kan motstå fristelsen til å bruke fingrene, er det viktig at du vasker fingrene nøye på forhånd.

Velg den rette konsistensen:

Concealer kommer i flere ulike teksturer og konsistenser, og det er viktig å velge den konsistensen som passer til formålet. Ønsker du å skjule mørke ringer under øynene er en flytende concealer ofte lettere å jobbe med, mens en mer kremet concealer er god for å dekke rødhet eller pigmentflekker på huden. Hvis du alltid foretrekker en kremet concealer, også for under øynene, må du velge en som også fukter, da huden under øynene ikke har like mange oljekjertler som huden i resten av ansiktet - og derfor tørker den ut enkelt, noe som i stedet får concealeren til å fremheve linjer.

Du maler den på:

Selv om du bruker en pensel til å påføre concealeren, bør du aldri male den på huden. I stedet må du duppe den like skånsomt inn i huden, da dette gjør at den smelter bedre inn. Og husk at en concealer har en utrolig god dekkevne, så du kommer langt med bare bittelitt.

© anna stokland

Forleng holdbarheten:

Et setting powder er ikke bare en gimmick – det får faktisk sminken til å vare lenger. Påfør med en myk børste eller dupp på med en fuktig sminkesvamp hvis huden din har en tendens til å bli oljete i løpet av dagen.

Før eller etter foundation:

Et av (sminke)livets evige spørsmål. Og det er ikke noe riktig eller galt svar. Mange makeupartister foretrekker å bruke concealeren først, da huden ikke trenger så mye foundation etterpå – og du får et mer naturlig resultat. Det er imidlertid en smakssak. Vi anbefaler å starte med concealeren, også den for under øynene, og etter din foundation kan du alltid jevne den ut litt mer om nødvendig.

Prep og prime:

En concealer er også ideell for å preppe både lepper og øyelokk med før leppestift eller øyenskygge. På den måten skiller fargen seg bedre ut. Igjen, husk at bare litt går langt. Og på leppene kan du med fordel velge en concealer som bare er litt lysere enn til andre steder i ansiktet – den fremhever leppene og får dem til å virke større.

Håndplukket til deg