© Anna Stokland

Overraskende tips mot mørke ringer under øynene har gått viralt på TikTok

Selv om dette tipset med det første virker som en veldig dårlig ide, beviser flere og flere videoer på TikTok at det gir synlig mindre mørke ringer under øyene.

Internettet byr på minst like mange gode som dårlige råd. Det er derfor langt fra alle anbefalingene som gir like god effekt – spesielt når det kommer til skjønnhet. Men det siste virale tipset på TikTok gir faktisk mening til tross for at det ved første øyekast virker som en veldig uortodoks ide.

'Det er ditt tap, hvis ikke du bruker blush under øynene'

Slik lød ordene fra makeupartisten Spencer, som på TikTok finnes under profilen @paintedbyspencer. Han er mannen bak det som nå har blitt til en viral hit på TikTok og Instagram, etter at flere og flere har begynt å teste ut hans teori om at blush under øynene gir mindre mørke ringer. Med det første virker det ikke som den beste ideen å smøre rød farge under øynene, men faktisk gir det god mening - noe du selv kan se i videoen under hvor Spencer demonstrer trikset.

Å bruke farge til å nøytralisere andre farger i ansiktet, er ikke en ny teknikk i makeupverdenen - hvor man for eksempel lenge har lagt ferskenfargede nyanser under øynene, da de nøytraliserer de blå og grønlige tonene i de mørke ringene som man deretter dekker med concealer. Å bruke blush under øynene er en anelse mer ekstremt, men den røde fargen vil, når den blandes med en concealer, ikke bare dekke men også løfte hele ansiktet når du blender den rødlige fargen helt ned til kinnene - som testet ut av flere TikTok- og Instagram-brukere i videoene under.

Dersom du selv vil teste dette ut, er det enkleste valget en kremblush som kan blendes inn i øyeområdet. Deretter blandes blushen med din normale concealer, hvor du skal sørge for å blende de to godt sammen og ned på kinnene så det ikke kommer harde overganger fra øyeområdet og ned til kinnene.

Dette makeup-tipset kan dessuten brukes til både lyse og mørke hudtoner, hvor man med veldig mørk pigment bør se etter en oransjerød og med veldig lys hud kan bruke en mer kjølig rosa blush.