Sånn skal sminken din se ut i 2020

Fra den mest populære neglelakkfargen til trenden som får leppene til å se større ut. Få en oversikt over de seks største skjønnhetstrendene i år!

Sminke og sminketrender i 2020  © Anna Stokland
1 / 8

Sminke og sminketrender i 2020

Hvis du er glad i å svinge sminkebørsten, vil 2020 være et utmerket år for deg. Optimismen er i høysetet og det betyr både ville farger, skimmer og perlemor-skinnende hud.

Bla nedover og hold deg oppdatert om de seks største skjønnhetstrendene i 2020.

Øyebryn og markerte bryn © Anna Stokland
2 / 8

Fjerlette bryn

Øyenbryn har lenge vært et av makeupverdenens store fokusområder og trenden fortsetter også i 2020. Forskjellen i år er at brynene skal være litt mindre markante enn tidligere.

Legg derfor øyenbrynspennen vekk, og øv deg heller på å gre hårene oppover. Det gir markerte, men naturlige bryn.

Ønsker du en mere permanent løsning, kan du med fordel vurdere brynlaminering, en løsning som holder øyenbrynene på plass og gir deg en permanent, fast form.

Hud og makeup med primer.
3 / 8

Glassklar hud

I år skal ansiktet lyse av sunnhet i form av en fuktig og perlemor-skinnende hud.

Du kan enkelt få gløden med de nye smarte hybridproduktene som fungerer som en blanding mellom et serum og en highlighter. Et godt alternativ er Fluid Sher fra Giorgio Armani Beauty.

Påfør noen dråper på huden etter vanlig hudpleie, og huden vil etterlates med en glass-aktig shine.

Les også: Slik bør du pleie hud og hår i vinter

Fargerik øyesminke © Anna Stokland
4 / 8

Playtime

Optimismen lever i beste velgående i skjønnhetsverdenen i 2020. Det er derfor gode muligheter til å leke med farger og fantasifull sminke i år!

Den lekne sminketrenden har blitt sett på catwalken, men den ble nok aller mest introdusert gjennom TV-serien Euphoria, hvor flere av karakterene hadde iøynefallende glitter-sminke.

Bare fantasien - og stemningen - satter grenser, så fyr løs med alt fra selvlysende rosa til glitrende skimmer!

Skimrende lepper
5 / 8

Leppeskimmer

Leppene har lenge skullet være matte, men nå skal de endelig få glitre!

Dersom du er ekstra modig, kan du velge en leppestift med skimmer eller med et metall-skjær. Stikkord her er glansfull glitterfest!

Fordelen med denne trenden er også at leppene dine ser større ut med skimmer på.

MAC Cremesheen Lipstick Tokyo Tizzy hos Kicks.no 185 kr

Color blocking © Anna Stokland
6 / 8

Color blocking

Hvis du er litt redd for farger, kan flere av årets sminketrender virke litt grenseoverskridende. I år oser det av sterke farger, og en av de mest dominerende trendene er color blocking. Som navnet tilsier, handler denne trenden om å sammenkoble forskjellige 'blokker' av farger, som for eksempel blekegrønn øyenskygge og rosa lepper.

Trenden kan demonstreres på mer eller mindre oppsiktsvekkende måter, avhengig av om du velger myke pasteller eller høye pigmenterte nyanser. Trenden ble sett backstage under Maryam Nassir Zadehs SS20-show, hvor modellene hadde grønne vipper og delikate rosa lepper.

Manicure og hvit neglelakk.
7 / 8

Hvite negle

I år er det hvite negler som gjelder.

Chanel sparket igang trenden med en kolleksjon dedikert til Coco Chanels forkjærlighet for den monokrome elegansen, og den hvite neglelakken har siden blitt omfavnet av stylisten Veneda Carter og influenceren Thora Valdimarsdóttir.

Lilla øyesminke og Chanel makeup. © Chanel
8 / 8

Purple haze

Øyenskygger i forskjellige nyanser av lilla er uunngåelig i 2020, og fargen kan varieres fra lyselilla til mørk plomme .

Lilla øyensminke har preget flere av vår-kolleksjonene, blant annet hos Chanel, som alltid sitter i forsetet for sesongens sminketrender.

Bruk lilla på hele øyelokket, eller innramm øynene med en lilla eye-liner.

Les 4 ombres i warm memories, Chanel (forhandles i Steen & Strøm og utvalgte sminkebutikker).