Slik lykkes du med selvbruning

Skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg viser hvordan du kan jukse deg til frisk og glødende hud, uansett årstid!

Slik lykkes du med selvbruning i ansiktet
1 / 8

Emilies beste selvbruningstips

Naturlig selvbruning til ansikt og kropp – slik gjør du det:

God hudpleie er nøkkelen til et fint og jevnt resultat når du ønsker en glødende, solbrun hud. Vær flink til å eksfoliere huden godt noen dager i forveien, og plei kroppen med en beriket fuktighetskrem som du kan smøre i både ansikt og på kropp.

Vi har snakket med skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg om hennes beste selvbruningstips.

– Jeg starter alltid med varm dusj, og påfører en fuktighetskrem på de stedene huden suger til seg ekstra mye fukt. Disse områdene kan variere fra person til person, men typiske steder er rundt nese, munn, albuer, hender, knær og føtter, forteller Emilie.

Slik lykkes du med selvbruning. De beste påføringsmetodene
2 / 8

En kost gir en naturlig og jevn brunfarge

– De aller fleste selvbruningsprodukter absorberer raskt inn i huden, så jeg anbefaler å ikke bruke hendene for å fordele produktet. Det beste er å bruke en selvbruningsvott. Det fungerer veldig bra på kroppen, men kan være litt vanskelig å bruke i ansiktet for å få et jevnt resultat. Et smart triks da er å bruke en sminkekost for å fordele produktet. Bruk en tallerken for å fordele produktet på sminkekosten, og børst over slik du ville gjort med et pudder.

Slik lykkes du med selvbruning
3 / 8

– Generelle tips til å påføre i ansiktet er å unngå området rundt øynene. Pass også på at du jevner ut godt rundt ørene, og ved hårfestet. Har du blondt hår er det lurt å påføre krem langs hårlinjen. Nesen trekker som regel til seg veldig mye selvbruning, så legg mindre produkt der.

Kan du sette trikset? Få drømmebryn med et såpestykke!

Slik lykkes du med selvbruning
4 / 8

– Jeg bruker også sminkekosten nedover halsen, og på brystet.

Slik lykkes du med selvbruning
5 / 8

En selvbruningsvott er best til kroppen

– På resten av kroppen foretrekker jeg å bruke en selvbruningsvott. Mitt beste påføringstips er å først smøre produktet utover for så å klappe de stedene det lett blir ujevnt. Jeg opplever også at selvbruningen setter seg der BH’en sitter, så her skrubber jeg godt og tar på fuktighetskrem før jeg påfører selvbruning.

Slik lykkes du med selvbruning
6 / 8

Slik påfører du selvbruning på hendene

– Hendene kan være vanskelige, for er de litt tørre kan resultatet bli skjoldete og mørkere enn resten av kroppen. Her smører jeg godt på med fuktighetskrem, og påfører selvbruning med en sminkekost. Bøy og strekk på fingrene når du påfører så resultatet blir så jevnt som mulig. Jeg lar selvbruningen virke på hendene i maks to timer for å være på den sikre siden. Så hvis du skal sove med selvbruning anbefaler jeg å gå over med en fuktig klut og fjerne produktet på hendene før du legger deg.

Slik lykkes du med selvbruning
7 / 8

– De fleste selvbruningskremer er farget, så du enkelt kan se hvor du har lagt produktet. Det bør se relativt jevnt ut, men det er ikke slik det endelige resultatet kommer til å se ut. Jeg foretrekker å la selvbruningen virke i ca 4-5 timer. Du får ikke den dypeste fargen, men jeg synes det er nok for å få en fin farge og frisk glød. Smører du på deg et selvbruningsprodukt før du legger deg, er det lurt å la den trekke godt inn, før du tar på deg nattøy og hopper i seng.

6 steg som gir deg perfekte sommerben!

Slik lykkes du med selvbruning
8 / 8

De beste selvbruningsproduktene

Huden kan bli tørr av selvbruningsprodukter, så det er viktig å følge godt på med fuktighet dagene etter.

– Jeg foretrekker å bruke en mousse, for det tørker fort og er lett å fordele. Mine favoritter er moussen fra SUNSPA, St. Tropez og den superbillige St. Moritz. Jeg synes alle tre gir en kjempefin farge, men St. Moritz har ikke like lang holdbarhet som de to andre, men til en tredjedel av prisen er det en helt topp selvbruner.

– Når det kommer til kremvarianter s er XenTan sin Moroccan Oil og Vita Liberata to favoritter. De gir begge en kjempefin farge som varer lenge og gir mer fuktighet enn moussevariantene. De krever derimot en tålmodig påføringsteknikk og tørketid.

Her er Costume-redaksjonens selvbruningsfavoritter!