© zara

Slik ødelegger du vippene dine hver kveld

Nesten alle fjerner sminken sin på denne måten - men det er en stor feil dersom du ønsker lange og fyldige vipper.

Effekten av mascara gjør underverker for utseendet ditt, men den mørke øyesminken kan være ganske vanskelig å fjerne. Vannfast maskara er spesielt utfordrende å ta av, og vippene blir lugget en del når man gnir øynene med en bomullspad.

Psst ... Dette er 3 feil du gjør mot håret ditt i sommer

Men egentlig bør du faktisk droppe å bruke bomullspad i det hele tatt, ettersom den voldsomme gnissingen og skrubbingen fører til tynne og slitte øyevipper, sår hud og i verste fall vil du også miste flere øyevipper. Prøv derfor å unngå bomullspadsene, og rengjør heller med en olje- eller sminkefjerner og dine to pekefingre.

Sånn gjør du:

Påfør en sjenerøs mengde rensemiddel på dine lukkede øyne og masser produktet forsiktig inn i vippene mens du kjører pekefingeren over vippene i en nedadgående bevegelse. Når sminkefjerneren eller oljen din har blitt massert helt inn i vippene skal all sminken ha gått av og du kan nå skylle med vann og avslutte med å vaske hele ansiktet med din vanlige ansiktsrens.

På denne måten vil du både gi ansiktet en grundig rens, på samme måte som metoden vil være mye skånsommere mot vippene.

Så legg bort bomullspadsene og gled deg over hvor godt vippene dine føles etter bare noen få uker med denne rensemetoden.