© Unsplash

Slik kan du bidra til å redde miljøet

Hva slags små endringer kan DU gjøre i hverdagen?

Det er mye snakk om miljøproblemer i media, og hva som forårsaker store Co2-utslipp. Men vet du hva du som enkeltperson kan gjøre for å bidra? Det finnes nemlig mange småting som du kan endre i hverdagen din som kan utgjøre store forskjeller.

Skjønnhetsmerket Love Beauty and Planet synes det å se godt ut og gjøre godt burde gå hånd i hånd. Det veganske merket produserer produkter som både gjør godt for hud og hår, men som også viser kjærlighet til planeten vår. De jobber hele tiden for å gjøre produktene sine mer miljøvennelige og ønsker å oppmuntre andre til å gjøre #SmallActsOfLove, som er små ting du kan gjøre i hverdagen for å bidra.

© Love Beauty and Planet

8 tips til #SmallActsOfLove:

Unngå å bruke engangsprodukter Prøv å kjøp produkter du kan bruke flere ganger. For eksempel kan du kjøpe en sminkefjerner klut enn å kjøpe sminkefjerner servietter. Det er også smart å ha en egen flaske eller termos så du slipper å kjøpe hver gang du skal ha kaffe eller vann. Kjøp også produkter som det er mulig å resirkulere. Flaskene tilLove Beauty and Planet er produsert fra gjenvunnet plast og kan resirkuleres igjen.

Kildesorter Først og fremst er det viktig å ha et grunnleggende sorteringssystem hjemme. Fordel på restavfall, mat, plast, papp, glass og det som kan pantes. Pass deretter på å kast dette i riktig søppelstasjon.

Ikke kast mat Hvert år kaster nordmenn til sammen 355.000 tonn mat (tall fra 2016). Prøv ditt beste for å unngå å kaste mat. Lag retter av det du har i kjøleskapet, eller frys ned matvarer du vet du ikke kommer til å bruke før de blir dårlige. For eksempel kan en overmoden banan brukes til å lage kjempegode bananpannekaker. Husk også at best før ikke betyr dårlig etter!

Ikke kast klær Hvis du har klær du ikke lenger har bruk for kan du levere dette til enten UFF-stasjoner, Fretex eller andre bruktbutikker. En annen god idé er å arrangere "byttekvelder", hvor du kan samle jentegjengen og ta med klær dere ikke bruker mer. Selv om du ikke vil ha den, kan det godt hende noen andre vil!

Kjør kollektivtransport Transport utgjør en stor og voksende andel av klimagassutslippene våre. Personbiltrafikken alene utgjør omtrent 10 prosent av Norges totale klimagassutslipp. Ved å ta bussen, trikken eller t-banen til jobb kan du være med på å redusere dette utslippet. Det er også mulig å ta i bruk sykkelen eller sparkesykkelen.

Unngå poser i butikken Et bedre miljøalternativ enn å dra med seg pose for pose hver gang du er på butikken, er å gå til innkjøp av handlenett. Dette er både trendy og kan brukes til mye. Jobbveske, shopping av både klær og mat. Og du slipper å ha tonnevis med plastposer hjemme i skuffen.

Vær oppmerksom på hvordan du bruker vann Det er de små tingene som kan gjøre en stor forskjell. Et tips er å skru av vannet når du pusser tennene eller tar sjampo i håret. Prøv også å drikk vann fra springen i stedet for å kjøpe vann på flaske, slik kan du også spare miljøet for plast.

Vask klær med måte Vasking av klær laget av syntetiske fiber bidrar til utslipp av mikroplast. Dette er en stor trussel mot livet i havet. Tenk deg om to ganger før du vasker ett plagg. Kanskje det holder med utlufting eller tørke bort en flekk? Bruk et miljøvennlig vaskemiddel og reduserer mengden. Det er også lurt å lufttørke klærne isteden for å bruke tørketrommel.

Alle produktene til Love Beauty and Planet er veganske. De jobber mot seks mål de har for en bedre fremtid. De ønsker å kun bruke naturlige ingredienser, benytte 100 % resirkulert materiale, spare vann, redusere karbonutslipp, støtte prosjekter som jobber med å redde miljøet og lansere nye produkter.

Alle sjampoene inneholder plantebaserte rensende ingredienser og micellar teknologi. Miceller plukker smuss og produktrester fra hårlokkene for å forberede dem for neste kondisjoneringstrinn. Ingen av sjampoene inneholder silikoner, parabener eller fargestoff.

Kokosolje og ylang ylang-sjampo, Murumurusmør og rose-sjampo, Kokosvann og mimosablomst-sjampo og Sheasmør og sandeltre-sjampo.

Det beste av alt, de er tilgjengelige for alle hos Meny, Eurospar, Spar, Kiwi, Bunnpris, H&M og Sparkjøp.

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Love Beauty and Planet.