Disse fem tingene kan du med fordel droppe i 2018
© Wenn.com

5 ting du bør droppe i 2018

Late dager, alkohol og sukker står ikke på listen!

Et nytt kalenderår byr til nye målsetninger, og mange er allerede godt i gang med planen om å kutte ut godteri og søtsaker i hverdagen. Men det kan hende det også er en del andre usunne ting i livet ditt, som du helst burde kvittet deg med for lengst.

Se her: Dette er den nye superfooden!

1. Den selvkritiske stemmen

Slutt å fortelle deg selv at du ikke er god nok. Dette er bare en ond sirkel, og fører til at du konstant går og er misfornøyd med deg selv. La 2018 bli det året hvor du begynner å gi deg selv mer ros!

2. Vekten

Ønsker du å miste noen kilo, kan vekten være et godt redskap. Problemet er bare at det lett kan ta overhånd, og plutselig er det ikke et sunt element i livet ditt. Husk derfor på at tallet på badevekten ikke forteller noen ting om verken hvor sunn du er eller hvor hardt du jobber.

3. Treningsformene du hater

Det er langt ifra alle som liker å løpe, og er du en av dem, så la være. Det er nemlig helt greit. Hvis du presser deg selv til å trene noe du hater, vil det kun ende opp med at du sluntrer unna. Finn deg heller en treningsform som du virkelig liker.

4. Perfeksjonisme

Å strebe etter et mål er en god ting. Å strebe etter perfeksjon derimot, er ikke like bra – det er faktisk usunt. Det kan både få mentale og fysiske konsekvenser å sette urealistiske målsetninger for seg selv. Og det er nettopp det perfeksjon er: urealistisk.

Dette betyr din mors gener for helsen din!

5. Kaloritelling

Kalorier er til for at kroppen skal få tilstrekkelig med næring, sterke muskler og sunn benbygning. Er du en av dem som teller kaloriene fast, er det allerede et faresignal om at du har et usunt og anstrengt forhold til mat. Spis sunn og variert kost, så får du den mengden kalorier som kroppen din har bruk for. I tillegg må du huske å lytte til kroppen. Er du sulten, så spis.