Vann med citron har mange sunne fordeler
© Getty Images

8 gode grunner til å drikke sitronvann

Sitron kan brukes til mer enn limonade. Drikk vann med sitron og boost ditt immunforsvar, få penere hud og kick-start forbrenningen din.

Sunne, enkle tips som er tilpasset en hektisk hverdag er de aller beste - og vann med sitron er et tips du trenger å vite om.

Sitroner er fulle av antioksidanter og vitaminer og bør derfor inkluderes i kostholdet ditt. Sitron kan brukes til mye mer enn søt limonade, sitronkake eller sitronsorbet - den sunne sitronsaften gjør underverker blandet med vann.

Gi kroppen din et ekstra boost ved å erstatte morgenkaffen med en kopp med varmt vann med sitronsaft.

Når du våkner om morgenen, kan et glass kaldt vann være stressende for kroppen etter en natts søvn. Ved drikke et glass med sitronsaft og lunkent vann, kan kroppen din bruke all energi på å ta til seg de sunne næringsstoffene fra sitronen, istedenfor å varme vannet.

Vi har samlet åtte sunne fordeler med å starte dagen med et glass vann med sitron.

1. Sitron gir detox-effekt

Et glass sitronvann om morgenen hjelper kroppen din til å skille ut avfall og rense seg selv. Sitronen styrker også leveren og nyrene dine.

2. Sitron styrker immunforsvaret

Sitroner er rike på vitamin C (ca. 30-40 mg per sitron), noe som er avgjørende for et sunt og sterkt immunsystem. En halv desiliter sitronsaft er nok til å dekke ditt daglige behov for vitamin C.

3. Sitron gir fin hud

Du får bedre hud av sitroner. Fordi vitamin C bidrar til å skille ut avfallsstoffer, resulterer vann med sitron i en bedre og mer jevn hud.

4. Sitron forbedrer fordøyelsen

Du forbedrer også fordøyelsen ved å drikke sitronsaft - spesielt hvis du har spist fet mat. Sitron er også bra hvis du har en tendens til å få halsbrann og å være oppblåst.

5. Sitron booster forbrenningen

Sitronsaftens innhold av vitamin C øker også din forbrenning. Sitron kan derfor være en viktig del av et sunt kosthold, men også viktig dersom du ønsker å gå ned i vekt.

Les også: Slik baker du Pavlova-kake uten sukker

6. Sitron stabiliserer blodsukkeret

Syren og pektinen i en sitron kan bidra til å stabilisere blodsukkeret og hindre deg i å trenge søte ting på slutten av dagen.

7. Sitron avbalanserer

Sitroner hjelper kroppen din med å regulere syre / basebalansen, og bidrar til å opprettholde helsen din. Sitroner har en baseformende effekt - til tross for deres sure smak.

8. Sitron gir frisk ånde

Et glass vann med sitronsaft om morgenen er bra for munnhygienen og gir deg frisk ånde.

Kilder: Foodmatters.com og Health.com