Hjemmelagde påskeegg - på den sunne måten!

Påsken byr på mange fristelser, men disse sjokoladepåskeeggene har en hemmelig, sunn ingrediens som utgjør hele forskjellen for både konsistens og smak

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Påsken er rett rundt hjørnet, noe som betyr at det er tid for sjokolade og påskeegg.

Disse deilige hjemmelagde påskeeggene er en sunnere versjon, men de smaker fortsatt syndig med en fyldig sjokoladesmak og en deilig kremete konsistens.

De er sjokoladebelagte og pyntet med hakkede mandler og frysetørkede bringebær, og så har de en kjerne av sjokolade-trøffel og mandel. Det blir ikke bedre enn det!

Les også: Oppskrift: Raw sjokoladekake

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

Til 5 stk:

1 moden avokado

100 g mørk chokolade (gjerne 70 % kakao eller høyre)

1 ss kokosolie

2 ss kakaopulver

2 ss akaciehonning

1/2 ts vaniljepulver

1/5 ts fint havsalt

5 mandler, gjerne ristede

Toppings:
Mørk, hvit eller melkesjokolade som overtrekk, og frysetørkede bringebær og hakkede mandler til pynt.

Fremgangsmåte © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåte

Begynn med å smelte sjokoladen i en liten kjele. Vær forsiktig så du ikke brenner den!

Når sjokoladen er smeltet, kan du blande resten av ingrediensene (bortsett fra avokadoen og mandlene) i. Forsikre deg om at du blander alle ingrediensene godt.

Mos deretter avokadoen. Det må ikke være noen klumper igjen, så jeg foretrekker å gi den en rask tur i en blender eller minikutter.

Hell sjokoladeblandingen i en bolle og tilsett avokadokremen. Rør den grundig og la den stå i kjøleskap i omtrent 30 minutter.

Etter 30 minutter i kjøleskapet skal sjokoladen være så fast at den er formet, hvis ikke kan du gi den et kvarter ekstra.

Bruk en skje og hendene dine til å forme fem små påskeegg - jeg presset en mandel inn i hvert egg og formet den rundt dette for en knasende knasende overraskelse i midten.

Smelt sjokoladen som skal brukes som overtrekk og dypp eggene forsiktig noen få ganger til de har et tykt sjokoladebelegg.

Dryss de sjokoladebelagte påskeeggene med favoritt-toppingene dine - jeg brukte hakkede mandler og frysetørkede bringebær.

Oppbevar dem i kjøleskapet til servering, hvor de kan stå i noen dager.

Få de beste tipsene innen mote og skjønnhet, interiørinspirasjon, redaksjonens beste reiseguider og sunne matoppskrifter - rett i mailboksen din.