© Getty og redaksjonen

Slik blir du mindre avhengig av mobilen

Test trikset som gjør smarttelefon kjedelig!

Du tilhører massene. Det går kun minutter mellom hver gang du sjekker din mobiletelefon, men du er ikke alene.

Veldig mange har forsøkt seg på en mobildetox, men faller fort tilbake til vanen med å sjekke mobilen hver eneste øyeblikk, noe som kan være frustrerende for omgivelsene. Forfatter og redaksjonssjef av The Atlantic, James Hamblin skriver kritisk om helse, og tester helsepåstander via magasinets Youtube-kanal.

I følge James er det letteste trikset du kan gjøre, å slå over til grå skjerm. En variasjon han selv bruker for å være mer log on.

Sunnhet: Teer fashionistaene drikker nå!

Som du ser har det en effekt. Den grå musa er ikke ganske grå.

James sin teori går på at alle påminnelsene/notifications som stadig dukker opp på skjermen krever din oppmerksomhet. Rødfargene som blir brukt, stimulerer din nysgjerrighet, og bidrar til økt adrenalin, som igjen – naturligvis, får deg til å fikle i det uendelige med mobilen. Litt som å dra til Vegas og se alle de blinkende røde lysene som får frem gambleren og storsynderen i deg. Men som alle morsomme og usunne ting, trenger vel alle en liten detox innimellom.

Slik tenker du for å nå treningsmålene dine!

Men hvordan komme dit?

Gå inn på ”innstillinger”, og velg deretter ”generelt”, så finner du ”tilgjengelighet”, og velger slå på "gråtoner".

Slik blir mobilen, definitivt kjedelig. Men spørsmålet er da, vil du egentlig at du trofaste venn skal bli en grå mus? Du får i hvert fall mer tid til dine levende venner, og oppdager omgivelsene.

La oss invitere deg til våre VIP-kvelder, og arrangementer, ved å melde deg på HER!