Te med kanel
© Kristian Dale og produsentene

Sunnhet: Tid for te

Solen skinner, men bladene er gule. Her er høstens deiligste te!

Sommeren gir seg med det første, men høsten nærmer seg. Årets store tetid er i anmarsj, og vi har allerede begynt å hamstre de riktige tebladene. Riktig god te kan sette deg i godt humør, og øke kosemodusen til topps. Akkurat hva vi trenger på gråværsdager. Her er fem teer som dekker fem forskjellige behov.

© Kristian Dale

1. Styrker immunforsvaret

Yogi te? Namaste, selvfølgelig! Disse teen er basert på det indiske medisin systemet Auyrveda, og bruker krydder og urter med forskjellig effekt. Denne er laget av blant annet solhatt, og nype som er kjent for å styrke immunsystemet, og kanel og ingefær bidrar også til at vi drikker kopp etter kopp for å få basselusker vekk.

Immun Support Yogi Tea, kr 55.

Slik når du treningsmålene dine!

© Produsenten

2. Perfekt til brownies

Sjokolade med appelsinsmak er en velkjent kombinasjon, og av den grunn er appelsin-te den perfekte kombinasjon med et stykke mørk sjokolade. Appelsin er frisk og rik på C-vitaminer, som har en dokumentert styrkende effekt på immunsystemet. Akkurat hva kroppen din trenger for høsten.

Appelsinte fra A.C.Perch, 38 kr per 100 gram.
Tedåse fylt med te, 175 kr.

Energibarer er sukkerfeller...Derfor skal du lage de energibarene...

© Produsenten

3. Hjelper roe ned
Rooibos kan smake som en heftig karamell, og er en perfekt drikk når du er sukkersugen på noe søtt, men trenger å roe ned på kvelden. Det finnes utallige varianter, men denne er søt av eple, karamell, appelsin og den afrikanske planten rooibos som gir den fine rødfargen.

Løv Organic Tea, 139 kr.

Interessert i mer sunnhet? Les flere sunne tips her!

© Produsenten

4. Trendy og styrkende

Tumeric, eller gurkemeie som det heter på norsk er den siste poppis roten du skal drikk for å bli sunn, og vakker ifølge Pukka som har kommet med flere gurkemeieprodukter. Deres te smaker mildt, og etterlater ikke munnen gul. Gurkemeieroten er kjent for sitt rike innhold av antioksidanter, og denne te varianten er blandet med sitron som gjør den frisk og lett.

© Produsenten

5. Antioksidant bombe

Matcha te er kommet for fullt inn på det norske markedet, og det grønne pulveret er ikke for nybegynnere. Smaken er intens, men helseeffekten visstnok heldig. Matcha er grønt te i pulverisert form, og vispes opp til en kremete te med vann. En grønn latte, bare litt sunnere.

Premium matcha fra Supernature, kr 249.

Te eller bare bobler? Meld deg på vårt nyhetsbrev, og motta invitasjoner til VIP-events, og shoppekvelder.