Feil du gjør på yoga
© Sex and the City

Styr unna disse fire yoga-feilene

Uansett om du er nybegynner eller yogaproff, må du styre unna disse fire fellene

Følelsen etter en yogaklasse er fantastisk! Kroppen er varm og gjennomstrukket og alle knutene og spenningene er forsvunnet. Du har fått svette på pannen og ro i sinnet - hvis du har husket å høre på kroppen din. Yoga handler om deg og kroppen din, og du får mest mulig ut av øvelsene hvis du respekterer deg selv og dine grenser.

De hyppigste feilene i yoga oppstår når du ignorerer det som føles bra for deg og fokuserer på alt annet. Det er spesielt fire feil som du må være klar over for ikke å begå.

Les også: 7 matvarer som gir deg bedre hud på en uke

1. Du sammenligner deg med de andre

Det er selvfølgelig riktige og gale måter å gjøre de forskjellige yogaposisjonene på, men tross av dette skal du alltid utføre posisjonene så de føles bra for deg. Yoga er ikke en konkurranse, og derfor nytter det ikke å sammenligne deg med andre. Det handler ikke om hva alle andre gjør - det handler om hva du gjør. Se innover og fokuser på hva som skjer i kroppen din.

2. Du holder pusten

I yoga er pusten en øvelse i seg selv. Pusten er synkronisert med bevegelsene og kobler deg til kroppen din og nuet. De dype og avslappede pustene er en del av yoga, men kan også brukes i stressende situasjoner utenfor yogastudioet.

3. Du presser deg selv for hardt

Yoga skal ikke gjøre vondt, før det gjør godt. Selvfølgelig kan det være lurt å utfordre deg selv, men hvis en øvelse gjør vondt, betyr det at du må stoppe. Det er viktig å ikke presse deg selv i en posisjon, men i stedet for å finne din egen måte å gjøre øvelsen på - med hjelp av instruktøren din.

4. Du hopper over avslapningen

Den siste stillingen i yogatimen er alltid Savasana, nemlig avslapning. Her ligger du flatt på ryggen, du slapper av i hele kroppen og absorberer alle de fantastiske tingene som har skjedd med kroppen under yogatimen. Savasana er både en fysisk og mental avslutning på yogaklassen din, så det er viktig å ikke hoppe over den.