© Karlie Kloss_Instagram, Joan Smalls_ Instagram

Bli god på å løpe langt

Syns du det er slitsomt å løpe lenge? Her er 4 tips som gjør at du kan jogge og løpe lenger, uansett form!

Legg ut på langtur

I følge forsker og løpepekspert Tom Noakes er teorien om hjernes rolle ditt beste argument for å få lagt inn lange turer i treningsrutinen. Ved lange turer programmerer hjernen seg til å bruke av kroppens servere, så om du med andre ord ”lokker” hjernen til å aktivere en større andel muskelfibre, vender du kroppen til å løpe lengre.

Ha høye tanker om deg selv

Forsking gjort på marathon-løpere, viser at det er to mentale tilstander som påvirker om løperen møter veggen, eller gjennomfører løpet med gode krefter.

  1. Jo mer du kjenner etter feil og mangler, jo større sannsynlighet er det for at de dukker opp. Så ikke fokuser for mye på plager som ikke har dukket opp.

  2. Det motsatte er å ignorere kroppens faresignaler. Presser du deg selv for hardt, glemmer du kanskje å få i deg nok næring, og da ender du opp i kollaps.

Disse huskereglene er motstridene, så det beste du kan gjøre er å ta en sjekk innimellom om kroppen trenger vann eller næring, fylle på og deretter fortsette om alt føles greit.

Nam, nam! Derfor skal du lage energibaren selv!

Joggesko Aquafoam fra New Balance, 999 kr.

Vit at nøkkelen ligger å trene mental utholdenhet

Undersøkelse gjort at professor Samuele Marcora ved School of Sport & Exercise Sciences ved Universitetet i Milano konkluderte med at din mentale tretthet i høy grad påvirker din oppfattelse av hvor hardt noe er, og dermed hvor lenge du orker å holde på og prestere.

Det finnes to måter å gjøre hjernen trett, den ene er via det sentrale nervesystemet fra f.eks. en stressende dag på jobben, den andre er gjennom trening fra en lang løpetur som påvirker din fysiologiske tretthet.

I et forsøk ble to personer satt til å trene hardt. Den ene som var mentalt utmattet, presterte svakere enn den andre som var uthvilt, men det ble ikke målt noen fysisk forskjell på muskulaturen. Dette viste at den mentale innstillingen har mye å si.

Les også Christina Vukicevic deler sine beste løpetips!

Løpevest fra Nike, 980 kr.

Snakk deg selv opp

Vitenskapelige studier har vist at selvsnakk fungerer. Prøv å ikke fokusere på hvor tungt noe er, men fortell deg selv at kroppen klarer mer, som den som regel gjør. PT’er er nettopp grunnen til at mange ser resultater fordi de hjelper deg nå treningsmålene dine ved å styre deg inn på å tenke positivt!

Kilde: IForm

Les flere treningssaker HER!