Bella Hadid
© Pinterest

Dette bør du unngå før en treningsøkt

Vil du ha mest ut av treningsøkta, er det et par ting du absolutt bør unngå før du gyver løs!

Du er sikkert godt informert om hva som er lurt å gjøre før en treningsøkt. Kanskje også et eget treningsprogram, skikkelig oppvarmingsøvelser, og ikke minst funksjonelle sko og treningstøy. Men vet du også hva du absolutt bør unngå?

Her er noen smarte tips for å få mer ut av treningsøkten!

1. Hold deg unna alkohol

Du er sikkert allerede klar over at det ikke er særlig smart å drikke store mengder alkohol rett før du skal gi full gass. Og selv om det selvsagt ikke har like stor påvirkning med et lite glass vin til lunsjen, kan det likevel føre til at du blir trøtt, påvirke motorikken og senke blodsukkeret. Uheldige faktorer, dersom du har planer om å gjennomføre en knallhard treningsøkt.

2. La være å helle nedpå med vann

Det kan godt hende du plutselig oppdager at du ikke har drukket nok vann i løpet av dagen, og derfor bestemmer deg for å helle nedpå før trening. Men sannheten er at det ikke hjelper stort å drikke masse på én gang. Utover at det vil føles ekstremt ubehagelig med så mye vann i magen, kan det også føre til kvalme, og rett og slett ødelegge hele treningsøkta. Vær heller flinkere til å drikke vann jevnt gjennom dagen.

Håndplukket til deg

3. Vent med bøy og tøy

Det kan være en god idé å vente med den statiske uttøyningen til etter trening - for eksempel å bøye deg ned for å ta på tærne og holde stillingen lenge. Musklene har best av å trekke seg så intenst sammen som overhodet mulig mens du trener, og ved å tøye voldsomt ut i forkant vil det virke mot sin hensikt. Sørg heller for at kroppen blir skikkelig varm og gjør en lett, dynamisk strekk før du trener. Spar heller uttøyingen til etterpå.