hjemmetrening øvelser karlie kloss modell
© @karliekloss

Hjemmetrening: 3 effektive øvelser

Her er PT'ens beste tips - slik kommer du i form på rekordtid!

Sommeren er rett rundt hjørnet og det nærmer seg ferie og late, drømmedager på stranda. Flere kaster seg på harde dietter og sulter seg inn i bikiniform, men det mange ikke vet, er at du ikke trenger å forlate huset for å gå ned i vekt.

Vi har snakket med Ola Moen Stenvoll som jobber som personlig trener på det populære treningsstudioet Barrys Bootcamp i Oslo. Ola er tilhenger av utholdende styrketrening i intervall-form, og har mye erfaring med kunder som har oppnådd synlige resultater ved å følge den enkle, men tunge treningsformen treningsstudioet er så kjent for.

– De fleste forbinder jo "sommerkroppen" med det å ha lav fettprosent og synlige markerte muskler. Den viktigste faktoren for den type målsetninger er å alltid ha god kontinuitet over tid både i forhold til trening og kosthold, forteller Ola.

– Både tung styrketrening, utholdende styrketrening og ren kondisjonstrening vil med riktig utøvelse og fornuftig progresjon på sikt kunne bidra til den kroppen du ønsker.

Øvelsene han anbefaler kan gjennomføres uavhengig av hvor stor plass du har hjemme, og det eneste du trenger av utstyr er din egen kroppsvekt.

Har du sett? Her er 5 øvelser som øker forbrenningen!

– Ønsker du en kickstart på sommertreninga og ikke har utstyr tilgjengelig ville jeg satt sammen en runde med ulike øvelser hvor du jobber i intervaller på 3-5 min, og gjentatt 4-8 ganger med pauser på halvparten av arbeidstiden.

– Tell og notèr antall repetisjoner for hver runde, så er det lett å måle framgangen for hver økt. Velg kroppsbærende øvelser. For eksempel: Knebøy, pushups, utfallhopp og plankepushups.

– Ta 20 reps av hver før du går til neste øvelse. Når du har tatt 20 reps av hver øvelse en gang, starter du på nytt igjen helt til tidsintervallet er ferdig.

– Igjen, skriv ned hvor mange reps du klarer og prøv å slå det neste runde, avslutter han.