Trening, kombucha, ansiktsmassasje og D-vitamin: Få mer energi i vinterhalvåret
© Gossip Girl

Slik får du mer energi i vinterhalvåret

De mørke vintermånedene kan ta knekken på selv det mest energiske A-mennesket, men med disse rådene kommer du deg gjennom mørketida med fornyet gnist!

Kulde, snø og mørketid kan være litt av en utfordring for både humøret og energinivået. Derfor er det også de færreste som ser fram til de kalde vintermånedene. Her er noen enkle råd du bør følge for å få litt ekstra energi:

Kom i gang

Selv om sofaen, varm kakao og serier åpenbart frister mest når vinterkulda banker på døren, er det desto viktigere å holde treningen i gang de kalde månedene. Både for å få mer energi, og for å unngå dårlig humør, som ofte blir verre av å sitte stille hele dagen.

Er det for kaldt til å trene ute, kan du enten gjøre yoga hjemme i din egen stue eller melde deg på timer på treningssenteret. Husk at trening skal være morsomt og lystbetont!

Frukt og grønt

Selv om kroppen helst bare vil ha søtsaker, bør du forsøke å roe ned på sukkerinntaket. Sukker får blodsukkeret til å stige, også faller drastisk ned igjen, noe som får deg til å føle deg trøtt, uopplagt og enda mer sulten.

Prøv i stedet å øke inntaket av frukt og grønt ved å for eksempel investere i en juicemaskin, slik at du kan lage fristende grønnsaksjuicer.

Vi guider: 5 "sunne" matvarer som faktisk er usunne!

Gå tidligere i seng

Det er ikke bare kroppen din som lurer deg; I disse mørke tider har vi faktisk behov for mer søvn. Mange av oss blir også trøtte tidligere på kvelden, fordi dagene er som kjent aller kortest i desember.

I stedet for å kjempe med å holde deg våken - bør du heller gå tidligere i seng. Det vil også gjøre det lettere å komme seg opp dagen etter.

Ta vare på deg selv

Husk å sette av tid til å ta vare på deg selv! Enten kan du unne deg en dag med hjemmespa, eller booke tid hos en profesjonell massør eller en ansiktsterapeut.

Velger du ansiktsbehandling, så finn en som fokuserer på ansiktsmassasje. Dette vil få muskulaturen i ansiktet til å slappe av, øke blodgjennomstrømmingen og dermed gi fornyet energi, i tillegg til at det vil føles himmelsk.

Probiotika og D-vitamin

En sunn fordøyelse gir et godt immunforsvar, og det har du ekstra bruk for om vinteren med all sykdom svevende rundt. Invester derfor i melkesyrebakterier eller fremstill dine egne i form av kombucha (en form for fermentert te-drikk som er gunstig for tarmfloraen), som er den nye helsetrenden akkurat nå.

I tillegg kan det være en god idé å ta ekstra D-vitaminer, noe vi nordmenn gjerne har underskudd av om vinteren, da vi får for lite sol på kroppen. D-vitamin hjelper også med å opprettholde både immunforsvaret og humøret, og er derfor et fornuftig tilskudd i vintermånedene.

Har du sett? 7 gode grunner til at du bør bruke olivenolje!