©

Vårens deiligste salat

Hold deg sunn gjennom våren med denne salaten!

Sats på små og sunne endringer som gir mer energi i hverdagen. Gå for en frisk og smakfull salat som denne, som også er et godt alternativ for deg som fortrekker et lettere måltid.

(4 porsjoner)

4 små auberginer (600 g)

Olivenolje

1 ss tørkede, blandede urter

2 poser spinat (ca. 500 g)

4 ss tahini

Saften av 1 lime

360 g soltørkede tomater

100 g pinjekjerner

Salt og pepper

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader (180 grader med varmluft).

Skjær auberginen i tynne strimler. Legg dem på en stekeplate sammen med de soltørkede tomatene, salt og pepper, og hell over rikelig med olivenolje. Stekes i 20 minutter.

Cirka 5 minutter før auberginene er ferdig, steker du spinaten i en stor panne sammen med litt olivenolje, salt og pepper. Når spinatbladene er myke, tilsetter du tahini, limesaft og soltørkede tomater. Rist pinjekjernene i 1–2 minutter i en annen panne. Bland alt godt før servering.

LES OGSÅ: Fem sunne frokostoppskrifter