
Vårens deiligste salat
Hold deg sunn gjennom våren med denne salaten!
AvSats på små og sunne endringer som gir mer energi i hverdagen. Gå for en frisk og smakfull salat som denne, som også er et godt alternativ for deg som fortrekker et lettere måltid.
(4 porsjoner)
4 små auberginer (600 g)
Olivenolje
1 ss tørkede, blandede urter
2 poser spinat (ca. 500 g)
4 ss tahini
Saften av 1 lime
360 g soltørkede tomater
100 g pinjekjerner
Salt og pepper
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 grader (180 grader med varmluft).
Skjær auberginen i tynne strimler. Legg dem på en stekeplate sammen med de soltørkede tomatene, salt og pepper, og hell over rikelig med olivenolje. Stekes i 20 minutter.
Cirka 5 minutter før auberginene er ferdig, steker du spinaten i en stor panne sammen med litt olivenolje, salt og pepper. Når spinatbladene er myke, tilsetter du tahini, limesaft og soltørkede tomater. Rist pinjekjernene i 1–2 minutter i en annen panne. Bland alt godt før servering.
LES OGSÅ: Fem sunne frokostoppskrifter