vegetar restaurant oslo
© Getty Images

De beste vegetarrestaurantene i Oslo

Det kan være vanskelig å manøvre seg rundt i en stor by når det kommer til mat. Her er våre vegetarfavoritter!

VEGETARRESTAURANTER

Oslo kan være litt tricky når det kommer til å finne de beste restaurantene, særlig om du er på utkikk etter de aller beste. Ofte ligger restaurantene gjemt i en gate unna sentrum, eller så må du faktisk ta bussen et stykke unna sentralstasjonen for å møte på maten som smaker aller best. Frykt ikke, Costume har laget en guide om de beste vegetarresturantene denne byen har å by på - og hva du kan vente deg.

Enten om du er på utkikk etter råvarer, takeaway, et gourmetmåltid eller en kjapp lunsj har faktisk denne byen et bredt utvalg når det kommer til vegetar og vegan. Ikke alle restaurantene er 100 % vegetar. Ønsker du det, anbefaler vi deg å dobbeltsjekke på nettsiden.

vegansk mat oslo

La deg friste av grønne retter langs Akerselva i Oslo.

© @Funkyfreshfoods

FUNKY FRESH FOODS

v/ DogA
Hausmanns gate 16

Et steinkast unna sentrum (typ Karl Johan) finner du Funky Fresh Foods, en veganrestaurant. De serverer nydelig lunsjmat, og hverdagene stenger de kl 20:00/22:00, så det er fullt mulig å booke bord til middag også.

FFF lager mat med spennende smaker og sprakende farger. I tillegg til å spise digg mat, kan du også ta ulike kurs, melde deg på festivaler og kjøpe kokebøker i kaffen deres.

Menyen består av salater, wraps, burgere og ulike supper. Du får også nydelige smoothies og RÅgod dessert, som består blant annet av raw cookies og kaker. Er du på utkikk etter en veganrestaurant, er nok dette mekka for deg!

vegan restaurant oslo

Veganrestauranten NOFO tilbyr alt du måtte ha lyst på. I tillegg tilbyr de kurs innenfor forskjellige temaer.

© @nodic_footprint

NOFO

Dronningens gate 15

I en av byens aller fineste bakgård midt i sentrum finner du nyåpnede NOFO, som står for Nordic Foodprint. De har en ambisjon om å dele deres lidenskap for sunn mat i urbane strøk. NOFO ble grunnlagt av food lovers, som har et mål om å lage plantebaserte retter som gir opp i mot null avtrykk på kloden vår. De kjøper mat fra lokale bønder for å støtte opp de som driver økologisk i nærområdet. Høres ikke det kult ut så vet ikke vi!

NOFO organisk og veganmat, alt fra gode pastaretter, til smoothieboller, desserter og digge wraps. Dette er det perfekte stedet for en hyggelig lunsj midt i mekka, en sunn brunch på søndag eller kanskje du er keen på å ta et cocktail-kurs?

vegetar sushi oslo

Prøv Monsuun som server deilig asiatisk veganmat + vegetar.

© @mosuun

VEGETARSUSHI

Monsuun Noodle Bar (www.monsunrestaurant.no, Helgesensgate 8)

Har du lyst på et skikkelig godt måltid, bestående av avokado-rolls, vegan ramen eller vegan pad thai bør du sjekke ut denne perlen på Grunerløkka. De serverer mer enn bare sushi, så sjekk ut menyen via linken - eller bestill mat på Foodora.

Hai Sushi (www.haisushi.no, Jerbanenveien 1)

Et ganske enkelt og low key sted, og egner seg kanskje aller best til takeaway, men de har vegetariske forretter og ulike typer vegetarmaki.

Alex Sushi (www.alexsushi.no, Solli plass)

Alex Sushi er ikke byens billigste restaurant, men du får en ekstremt fin matopplevelse. På denne restauranten får du servert både vegetar futomaki, tempura vegetar og avokado nigiri.

Happy Sushi (Universitetsgata 2)

Er du keen på en skikkelig god vegetarmaki som er egnet for takeaway? Happy Sushi byr det du måtte ha lyst på, blant annet avokadomaki, agurkmaki og tofumaki.

vegetar restaurant oslo

Hva med en rainbow wok til middag? Gjerne det! Nordvegan er et godt alternativ til veganmat.

© @nordvegan

NORDVEGAN

Kristian IVs gate 15b

Rainbow Wok, thai curry eller Spicy broccoli pie? Ja, takk! Kokken på NORDVEGAN heter Fabio, og server gode og fargerike veganretter som starter på 105 kroner. Vil du ha en full tallerken, tar han ikke mer enn 199 kroner. Dra innom for en kjapp lunsj, eller book et bord til hele familien. Restauranten byr også på et bredt utvalg desserter.

Konseptet til NORDVEGAN er å promotere en sunn livsstil, både for mennesker og for planeten - en trend som gjelder over hele verden.

vegetar oslo indisk

Her spiser du god indisk mat som er vegetar i Oslo.

© @Der_peppern_gror

DER PEPPERN GROR

Fritjof Nansens plass 7

Har du lyst på indisk bør du prøve ut Der Peppern Gror, som server blant annet Vada pao som er en streetburger laget av poteter, chili, sennepsfrø og gurkemeie, du får selvfølgelig et godt utvalg med nan-brød og ulike sideretter og Kumbh Bharwa, som er en sopp fylt med masse godt. De server også kjøtt og fisk, men har et godt utvalg for vegetarianere. Prøv også ulike typer Daal, som er en linsesuppe.