© Marie-Paola Bertrand-Hillion

– Det var på tide å bryte noen barrierer

Vi har snakket med moteblogger og programleder av sesongens Top Model, Janka Polliani!

Costume-blogger Janka Polliani leder den nye Skandinaviske sesongen av «Top Model» med to andre representanter fra Sverige og Danmark, som hadde premiere på norsk TV i går. Til forskjell fra tidligere sesonger, er fokuset på kroppsstørrelse - og formfulle jenter fra hele Skandinavia er med på å fremme et nytt skjønnhetsideal i sesongens program.

Janka svarte leserne sine da de kalte henne et usunt forbilde, og forteller at hun som programleder anser dette som drømmejobben, fordi hun endelig fikk muligheten til å rette fokuset mot noe hun virkelig bryr seg om.

– Det var på tide med et program hvor kvinnekroppen i alle størrelser hylles, forteller henne.

Janka har 15 års erfaring fra TV-bransjen som caster, regissør og TV-profil. Hun er også et velkjent gatemote-fjesunder de internasjonale moteukene, og har designet egen skokolleksjon for Sapatos, men mest kjent for bloggen Polliani som har eksistert i ni år.

Det alle lurer på: Her er Top Model-antrekkene til Janka fra!

© Victoria Mehlum

Hvorfor takket du ja til å bli med på Top Model?

– Hva kan jeg si. Jeg kapret rett og slett drømmejobben. Også syns jeg det er stas å bidra til å vise at skjønnhet ikke har noen størrelse.

I år er det ingen krav om å passe inn i en størrelse, hvorfor?

– Det var på tide å bryte noen barrierer. I programmet hyller vi kvinnekroppen, og den kommer i alle størrelser. Det er så mange flotte kvinner der ute som ikke nødvendigvis er en size zero. Det er et stort marked for alle disse jentene, både «curvy» og «pluz size». Vi må huske at det ikke er programmet som har lagd disse "labelene", men motebransjen.

Hvilket forhold har du til kropp og dagens kroppsideal?

– Jeg syns at dagens kroppsideal er i endring. Under moteukene ser du mer «curvy»-jenter på catwalken, og når det kommer til streetstyle poserer sterke, kule kvinner, og størrelsen har ikke noe å si. Det har tatt meg mange år å akseptere egen kropp, men i dag er jeg fornøyd!

På utkikk etter den perfekte jeansen? Dette er Jankas favoritt!

Det er ofte motebransjen som får skylden for dagens ekstreme kroppsideal, hvordan kan bransjen forandre dette?

– Bransjen kan forandre dette ved å vise en variasjon av størrelser i magasiner, og på catwalken.

Hva har vært det mest utfordrende med å jobbe med Top Model?

– Det mest utfordrende har vært å sende jentene hjem. Det er virkelig fine jenter med i programmet, og jeg har lært å bli glad i de.

Hvorfor skal folk se på Top Model i høst?

– Drama, reality, og flotte jenter helt enkelt.

© Marie-Paola Bertrand-Hillion

Top Model vises på kanalen FEM to ganger i uken.

Usunt forbilde: Janka måtte tåle flere stygge kommentarer da hun la ut dette bildet!