Suksess for Amnesty og Tise samarbeid

Maria Mena, Celine Aagaard, Pia Tjelta og Jenny Skavlan er blant de 22 norske motepersonlighetene som nylig lanserte en helt spesiell signaturkolleksjon i samarbeid med Tise og Amnesty International.

Flere av Norges største motepersonligheter har for første gang gått sammen om å skape en unik kleskolleksjon. Formålet er å samle inn signaturer for å hjelpe argentinske kvinner med å endre landets strenge abortlov. Kolleksjonen ble lansert forrige uke i gjenbruksappen Tise, og istedenfor å be om penger for klesplaggene, ber Tise og Amnesty deg om en signatur som støtter kampen for abortrettigheter i Argentina.

Kampanjen har allerede oppnådd målsetningen med å innsamle 60.000 signaturer, og med nye moteprofiler som Annabel Rosendahl, Darja Barannik, og Marianne Theodorsen nå med på laget, håper arrangørene å nå 90.000 signaturer i løpet av de neste fem dagene.

–Vi har lansert en eksklusiv «signaturkolleksjon» i Tise med klær vi har hentet fra vår egen garderobe. Klærne kan bli dine hvis du blir med og støtter kampen for kvinners abortrettigheter i Argentina med en signatur til Amnesty International. En stor og etablert organisasjon som Amnesty har sterk gjennomslagskraft og signaturer er et viktig og effektivt virkemiddel i kampen for menneskerettigheter, sier Jenny Skavlan.

Kristine Ullebø har bidratt til signaturkolleksjonen med en skinnjakke fra egen garderobe.

Som følge av landets strenge abortlover har kleshengeren blitt et symbol på abortkampen i Argentina, noe «signaturkolleksjonen» også retter søkelyset mot.

– Strenge abortlover som i Argentina fører ikke til færre aborter, men ulovlige og farlige aborter. Et av de mest kjente redskapene knyttet til ulovlig abort er kleshengeren. Når man ikke har noe valg, bruker man det man har, sier Ingvild Gjone Lyberg, assisterende generalsekretær i Amnesty International Norge.

Alle som gir en signatur, er med i trekningen av signaturplaggene fra kolleksjonen. Dersom du ikke er på Tise, men ønsker å signere, kan du gå direkte inn på amnesty.no og signere aksjonen der. Men for å være med i trekningen av et signaturplagg trenger du en Tise profil.

Trekningen av plaggene i #signaturkolleksjonen skjer 10. juni 2019.