Hjemme hos Annabel Rosendahl interiør inspirasjon
© Renate Torseth // Pudder Agency

Hjemme hos Annabel Rosendahl

Influenser Annabel (29) elsker å blande stilarter både når hun kler seg og når hun dekorerer hjemmet sitt. Men harmoni må det alltid være.

Hvordan vil du definere stilen din?

– Avslappet, leken og oppdatert. Jeg faller ofte for iøynefallende plagg. Mønstre, spesielle snitt og farger appellerer til meg. Jeg liker ikke ting som er klassiske eller A4, og er ikke redd for uvanlige kombinasjoner.

Hva er dine beste kjøp?

– Jeg er veldig glad i jakker. Mitt beste kjøp er en skinnjakke med perler og frynser fra Acne Studios. Den har alt jeg elsker i et plagg – den er oversized med bohemske detaljer og er et skikkelig smykke av et plagg. Jeg kommer til å ha den i klesskapet mitt for alltid.

Hvor viktig er det å kle seg etter trendene når man lever av å være influenser?

– Jeg kan fort gå lei trender, og jeg styrer unna de trendene som ikke faller naturlig for meg. Samtidig er jeg ikke redd for å prøve nye ting. Jeg har blitt bedre på å kjenne meg selv, hva jeg liker og hva jeg kler, så jeg føler meg ganske stilsikker. Hvis en farge får meg til å se gusten ut, bruker jeg ikke den, selv om det er en av sesongens viktigste farger fra catwalken. Jeg er definitivt oppdatert, og jeg elsker å følge med på trender, men jeg er ikke en trendslave.

Hjemme hos Annabel Rosendahl interiør inspirasjon

– Jeg har alltid vært interessert i klær og sko, stil og trender. Jobben som influencer gir meg muligheten til å dyrke interessene mine.

© Renate Torseth // Pudder Agency

Hvordan henter du inspirasjon fra catwalken til hverdagslivet?

– Jeg bruker mye tid på appen bold.com. Der kan man lagre bilder fra catwalken. Jeg liker å gå tilbake og se på hvilke jeg har likt instinktivt. Jeg ser at jeg har en veldig bestemt smak. Jeg henter elementer fra catwalken i egne antrekk, men jeg liker å flette det inn i garderoben, ikke nødvendigvis å kopiere hele looken. Det er viktig for meg å være tro mot egen stil.

Hvem er din favorittdesigner?

– Isabel Marant, Phoebe Philo og Chloé. Isabel Marant lager klær jeg kan relatere meg til, plaggene er brukervennlige og passer inn i hverdagen min. Phoebe Philo for Céline elsker jeg for de fantastiske fargekombinasjonene og snittene. Og Chloé snakker til bohemen i meg.

Hva er ditt beste stylingtips?

– Kombiner farger og mønstre, men forsøk å skape en harmoni i antrekket. Jeg pleier ikke å blande mer enn tre farger i samme antrekk hvis jeg har mye mønster på meg. Stol på din egen smak, og legg litt energi i å planlegge antrekket. Selv om man ikke er oppdatert eller har en veldig pasjon innen motefaget, så handler god stil i bunn og grunn om hva man selv synes er visuelt fint.

Hent mer inspirasjon: Hjemme hos Hanneli Mustaparta

Hjemme hos Annabel Rosendahl interiør inspirasjon

Sofaen er fra Ygg og Lyng, og rommet er et av favorittstedene til Annabel. Kunstverket er av Annabels nabo, Jannecke Sanne Normann

© Renate Torseth // Pudder Agency

Hva er din favoritt-accessoir?

– Jeg er en tilbehørsperson, og elsker både vesker, sko og ikke minst smykker. Jeg er nok aller svakest for vesker, de er fantastiske til å oppdatere et antrekk.

Hvordan bør man bruke tilbehør?

– Jeg kombinerer gjerne både tørkle i halsen, halskjeder, belte, ringer og veske i samme antrekk. Jeg prøver å ikke lage så mange regler. Nøkkelordet er harmoni i form av farger eller mønstre.

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Jeg liker varme juvelfarger og pyntegjenstander. Åpne hyller går igjen i leiligheten, jeg liker å ha ting stående fremme. Jeg er leken, og er nok mer maksimalist enn minimalist. Jeg forholder meg ikke så mye til stilarter, og liker alt fra klassisk og stilrent til organiske materialer og jordfarger. Og gjerne med litt glamour på toppen.

Hjemme hos Annabel Rosendahl interiør inspirasjon

– Skjenken er fra Jonathan Adler, og jeg elsker den i miksen av organiske former og naturmaterialer som går igjen i leiligheten.

Kunsten på veggen kjøpte Annabel og Petter for pengene de fikk i bryllupsgave.

© Renate Torseth // Pudder Agency

Hvor viktig var interiørtrender da du skapte drømmehjemmet ditt?

– Jeg er ikke så oppdatert på interiørtrender som på motetrender, så jeg kjøper ting jeg forelsker meg i – uavhengig av hvilke interiørtrender som er populære. Jeg har aldri hatt en minimalistisk garderobe eller et slikt hjem. Så lenge ting harmonerer, elsker jeg å mikse. Samtidig ser jeg at jeg blir påvirket, og jeg har kommet hjem med noen bomkjøp som ikke passer inn i leiligheten, så jeg blir revet med på enkelte interiørtrender, jeg også.

Lyst på noe nytt i hjemmet? 10 grønne planter som frisker opp

Hva er viktigst for deg i et hjem?

– Jeg reiser mye, så når jeg kommer hjem vil jeg at det skal være et fristed der jeg kan slappe av. Vi valgte bevisst et mørkt gulv nettopp for å skape en lun atmosfære, og fargeskalaen er varm og innbydende. For min del er det å skape et hjem et mer langsiktig prosjekt. Det jeg kjøper til leiligheten skal jeg bo og leve med, og da er det viktig at jeg investerer med hjertet og ikke lar meg forføre av nye trender hele tiden.

Hjemme hos Annabel Rosendahl interiør inspirasjon

– For meg er smykker veldig personlig. Jeg tar først på meg smykkene mine, og så bygger jeg antrekket rundt dem. Jeg er ikke redd for å skille meg ut, og bruker ofte fargerike vesker med spennende detaljer. Det kan gjøre hele antrekket.

© Renate Torseth // Pudder Agency

Hva falt du for i denne leiligheten?

– Jeg så muligheter. Vi har totalrenovert den, slått ned vegger og fått større vindusflater. Vi har åpnet opp mellom stue og kjøkken, så det føles luftig, samtidig som det er lunt og koselig.

Hva er dine favoritter i leiligheten?

– Spisestuen har blitt vårt favorittsted i leiligheten. Her sitter vi lenge både når vi har venner på besøk og når vi er alene. Det finnes så mange fine stoler, men jeg var opptatt av å ha noen som også er gode å sitte i. Jeg elsker lange måltider med gode venner.

Hva kommer aldri over dørstokken?
– Jeg er åpen for det meste, jeg liker så mange stilarter, men jeg kunne nok aldri bodd i et minimalistisk og stramt hjem. Jeg synes det kan være veldig inspirerende hos andre, men det er ikke meg.

Hjemme hos Annabel Rosendahl interiør inspirasjon

– Jeg går mye når jeg reiser, og jeg sverger ofte til sneakers i hverdagen. De passer like godt til en lang kjole som til et par jeans. Louis Vuitton, Ganni og Balenciaga lager noen av de fineste akkurat nå.

© Renate Torseth // Pudder Agency