Intervju med Vanessa Rudjord

Vanessa Rudjord: – Det er vanskelig ikke å tøffe seg når man sitter der med en mikrofon og skal prøve å underholde folk

Tidligere moteredaktør, sjefredaktør, blogger, podder og nå designer. Vi har tatt en prat med Vanessa Rudjord (41) om kleskolleksjonen hun lanserer i disse dager, den nye sjefsjobben og livet som nybakt mamma til lille Harley!

Vanessa Rudjord har mildt sagt hatt et travelt år. Ikke bare har hun fått ny baby, startet sjefsjobb, lansert podcasten «Synnøve & Vanessas podcast» (som i skrivende stund ligger på sjette plass på iTunes’ liste «Top Podcasts in Norway») og levert jevnlig på sin egen moteblogg, men hun har også inngått et designsamarbeid som vi får se resultatene av denne måneden under Oslo Runway. Sistnevnte burde ikke komme som noen overraskelse.

Rudjord har lang fartstid i norsk motebransje som moteredaktør for Elle, sjefredaktør for Costume og grunnlegger av motebloggen Vanessarudjord.no/stylebook. Kolleksjonen «Vanessa x byMagmalou» er et samarbeid med det Oslo-baserte merket byMagmalou. Kolleksjonen beskriver hun selv som «sexy nøkkelplagg av høy kvalitet».

Vi tok kontakt med Rudjord for å finne ut litt mer om kolleksjonen spesielt og livet generelt.

Fortell oss om den nye kolleksjonen Vanessa x byMagmalou?
Det har vært visse klassiske plagg som jeg alltid har vært på jakt etter opp gjennom årene. Som jeg har sett for meg, men aldri har funnet. Det er de plaggene jeg har laget nå. Klassiske plagg i gode kvaliteter, som du kan bruke i mange år.

Hva er ditt beste stylingtips når du skal på fest?
Legg til noe ekstra. Det er gøy å være litt overpyntet på fest.

Hvilket stilikon blir du aldri lei?
Jeg elsker stilen til Hanneli Mustaparta. Hun utvikler seg alltid og blir aldri kjedelig. Og hun kopierer ingen, og er veldig fantasifull. Hver gang jeg kler på meg, prøver jeg å tenke hva Hanneli ville tatt på seg til den og den kjolen, men jeg får det aldri til som henne.

Hvordan er det å lage podcast med en av bestevenninnene dine?

Synnøve og jeg jobbet sammen for Elle i mange år, så vi vet at vi er på vårt beste når vi mikser jobb og vennskap. Synnøve er et podcast-talent uten sidestykke, så jeg er bare takknemlig for at hun vil ha meg med.

Hvilken episode er du mest og minst fornøyd med så langt?
Å, gud. Jeg har litt angst for alle sammen, for å være ærlig. Jeg er mest fornøyd med andre episode. Jeg ler like mye hver gang når Synnøve forteller om grekeren som masserte henne. Minst fornøyd er jeg med «Face Off». Jeg prøvde å tøffe meg litt i den episoden. Jeg sa blant annet at jeg skal ta «facelift». Jeg skal jo ikke det. Huff. Det er vanskelig ikke å tøffe seg når man sitter der med en mikrofon og skal prøve å underholde folk. Men jeg tror det er nettopp det som er magien med podcast – at du glemmer mikrofonen og verken prøver å være kul eller morsom. Bare ærlig.

Les resten av intervjuet med Vanessa Rudjord, og om den nye jobben som sjef for Perfect Day Media, blogglivet og mammarollen i Costume nr. 09, som er i butikkhylla nå!

Sana i Costume
© Renate Torseth