Fushion Oslo aktiverer byrommet i nytenkende festival

Se hva du skal få med deg under årets Fushion Oslo!

Festivalen er tilbake og du kan glede deg til en korona-vennlig døgnåpen ‘design-og-kunst-sti´fylt med design, kunst og kultur som trekkes ut på gateplan. I 2019 gikk Oslo Runway og Collective Oslo Fashion Art Festival sammen for å skape Fushion Oslo med formålet om å fremme norske designere, mote og kunstnere både i Norge og internasjonalt.

"From Thought to Action" er årets tema og med dette ønsker Fushion Oslo å oppfordre sitt publikum til å reflektere over samtaler som rører seg i samtiden gjennom uttrykksformene design, kunst og kultur. Årets Fushion Oslo vil foregå som en utendørs utstilling som går fra Stasjonsallmenningen i Oslobukta og ut til Sukkerbiten den 17.-20.september 2020.

Restriksjonene knyttet til korona, har ført til mange utfordringer for kulturbransjen - men Fushion Oslo lar seg ikke stoppe av dette og prøver dermed å aktivere byrommet på andre måter.

LES OGSÅ: ESP og Fretex viser samarbeidskolleksjon under årets Fushion Oslo

Vi har valgt å lage en annerledes festival, i et annerledes år. Så det blir ingen visninger eller presentasjoner, men en korona-vennlig døgnåpen ‘design-og-kunst-sti’ som går i fra Stasjonsallmenningen i Oslobukta og ut til Sukkerbiten — – Elin Carlsen

Norsk design

Blant utstillerne vil det tidløse norske merket Envelope1976 holde en utstilling som handler om å slette ideen om at et plagg kun har varighet over én sesong. Envelope1976 arbeider med bærekraftig klesdesign hvor plaggene er designet for å kunne brukes på flere måter - og dette vil gjenspeile seg i utstillingen.

Noen andre designere som også tar opp temaet bærekraftighet, er Tonje Plur og ESP. De vil stille ut sitt design i samarbeid med Fretex, der de utforsker verdien av et plagg i et råvareperspektiv. Plur og ESP har den siste tiden blitt mer opptatt av å utfordre de tradisjonelle produksjonssystemene i klesindustrien ved å tenke ut alternative måter å gi materialer ny verdi på.

Fushion talks

I tillegg til den døgnåpne utstillingen, vil det også arrangeres Fushion Talks på Deichman Bjørvika den 19. september fra Kl. 14.00 – 17.00. Fushion Talks er et debattprogram som belyser sosiale identiteter, dagens moteindustri og mulige bærekraftige løsninger. Under debattprogrammet vil alt fra spørsmål som "Hvordan kapitalisere det å selge mindre klær?" til "Trenger vi Instagram, egentlig?" bli stilt og du kan bestille billetter til det kommende arrangementet her.