6 trinn som gjør garderoben din mer oversiktlig

Er du usikker på du skal beholde genseren som du kjøpte for et år siden og som fortsatt har prislappen på? Her er en guide til hvordan du blir bedre til å rydde ut av skapet.

garderobe og oprydning
© Sex and The City The Movie

Det ser sjeldent like glamorøst ut å rydde ut av skapet som vist i Sex and the City, hvor venninnene hjelper hovedrollen Carrie Bradshaw med å rense skapet. Oftest står du alene med det overfylte skapet og gir dermed opp halvveis i opprydningsprosessen siden det rett og slett blir for mye jobb.

Heldigvis er det mulig å gjøre oppryddingen lettere. Ved å svare på spørsmålene under, vil du enkelt kunne avgjøre om dine klær har gjort jobben sin eller om de fortsatt fortjener en plass i garderoben.

Trinn 1: Hvor ofte bruker du plagget?

Spør deg selv: “hvor ofte bruker jeg dette plagget?” og “vil jeg bruke det igjen?”.

Er svaret “aldri” eller “én enkelt gang eller to om året”, vil du ikke savne det. Dette plagget burde få en ny eier som vil sette mer pris på det.

Trinn 2: Ville du kjøpt det igjen?

Nå er tiden inne for å spørre deg selv: “ville jeg kjøpt det igjen?” Du vil helt sikkert støte på klesplagg i din garderobe som du ofte tar på – og like raskt tar av igjen. Det er et tydelig tegn på at det ikke tjener sin rettmessige rolle og at du bør kvitte deg med det.

Trinn 3: Hvordan er standen?

Gå gjennom alle klærne dine for hull og slitasje. Dersom et plagg ikke er inntakt, skal du innen tre dager enten selv lappe det, eller finne et sted som kan gjøre det for deg. Dersom det ikke har blitt gjort innenfor den tidsrammen, er ikke plagget viktig nok for deg og burde derfor heller ikke ta plass i skapet ditt.

Trinn 4: Er plagget stramt?

Prøv hvert enkelt plagg på. På denne måten vil du raskt finne du ut av om du skal påta en større jobb med å sy om dine skinny jeans du passet for fem år siden. Hvis du plagget ikke passer deg lenger, skal du uten unntak kvitte deg med det.

Trinn 5: Hvor mange eksemplarer har du?

Når du går gjennom skapet ditt vil du mest sannsynlig støte på flere plagg med samme design. Her må du spørre deg selv: "hvor ofte bruker jeg hvert plagg?" I løpet av prosessen vil du helt sikkert oppdage at det er de samme to T-skjortene du bruker om og om igjen. Nå kan du enkelt kvitte deg med de resterende T-skjortene som aldri ender i skittentøyskurven, men bare gjemmer seg bakerst i skapet.

Trinn 6: Kan du selge plagget videre?

Har du et plagg som frem til nå har klart seg gjennom de øvrige fem trinnene, men som du fortsatt er i tvil om? Til dette finnes det følgende løsning.

Prøv å sette det til salg hos for eksempel Tise eller Finn.no. Sett den prisen som du tenker du vil være villig å selge plagget for.

Får du et bud som matcher din pris, vil du med det samme kunne merke om du er klar til å kvitte deg med det eller ikke.

Les også: Her er det mest populære loppis-appene!