© Ida Bjørvik

– Det viktigste i mitt hjem er å skape en atmosfære der folk kan føle seg hjemme

Rikke Sandvold bruker både Instagram og YouTube for å finne inspirasjon til å kle seg, men blir sjelden oppslukt i de mest eksponerte trendene. Bli med hjem til fashionistaen på beste vestkant i Oslo.

Rikke bor i en loftsleilighet på Frogner. Et av favorittstedene hennes i leiligheten er på kjøkkenet, som er i gull og marmor. – Det jeg liker best ved kjøkkenet, er at det er så lett å kommunisere med gjestene mine når jeg lager mat. Det var en av grunnene til at jeg valgte en åpen planløsning.

Hvordan vil du definere stilen din?

– Jeg blir ofte beskrevet som klassisk og clean – uten for mye glam. Det er lettere å gå for den definisjonen enn å lage en selv.

Hva er dine beste kjøp?

– Produkter som jeg kan dra frem igjen og igjen, og som lever evig, selv etter lang tid i skapet. Som regel er det plagg av gode og slitesterke kvaliteter og som har et tidløs preg. Mange av mine beste kjøp er fra second hand-butikker som Vestiaire Collective, Finn og gjenbruksappen Tise. I fjor kjøpte jeg en Celine-veske jeg hadde ønsket meg lenge på Finn. Et annet godt kjøp er et par Manolo Blahniks i gull fra Tise.

Følger du trender?

Jeg liker å prøve meg på enkelte trender, men jeg kan nok ikke kalle meg selv for en trendslave. Visse trender passer ikke meg og min kroppsfasong, eller stil. Ser jeg noe jeg liker, prøver jeg å tilpasse trenden til min egen stil.

– Jeg bruker mellom fem og tjue minutter foran speilet, avhengig av hva jeg skal.

© Ida Bjørvik

Hvordan henter du inspirasjon fra catwalken til hverdagslivet?

– Jeg bruker altfor mye tid foran YouTube-skjermen for å se alle visningene etter moteukene. Ser jeg noe jeg liker på Instagram, for eksempel, tar jeg skjermbilde av spesifikke plagg eller looks, for så å gå i skapet mitt for å se om jeg har noe lignende eller noe jeg kan kombinere som gir det samme uttrykket.

Hvem er dine favorittdesignere eller motehus?

– Vanskelig spørsmål! Jeg velger å ramse opp favorittene mine: Jeg har alltid vært svak for Nicolas Ghesquière, som er Artistic Director of Women’s hos Louis Vuitton. Phoebe Philo under Celine var også en favoritt. Nå har jeg et øye for Daniel Lee, som er blitt sjefdesigner for Bottega Veneta – for ikke å snakke om legenden Miuccia Prada og Olsen-tvillingene bak The Row. Jeg er også svak for skandinaviske merker, som Julie Josephine, noName by Mathilde Matheson, Acne Studios, Totême og Rotate.

Det er ikke vanskelig å se at Rikke har en svakhet for sko. Motehusene står dandert på rekke og rad, selv om den røde tråden er klassikere som aldri går av moten.

© Ida Bjørvik

Hva er ditt beste stylingtips?

– Bruk en kveld hjemme når du har tid til overs, og prøv ulike kombinasjoner etter hva som finnes i klesskapet ditt. Finner du en kul kombinasjon som du føler deg vel i, kan du ta et bilde, for så å lagre det i en mappe på mobilen din. Tidsbesparende i travle perioder, og ikke minst veldig gøy.

Hva er dine favoritt-accessoirer?

Ringer er noe jeg alltid bruker. Favorittene mine akkurat nå er lillefingerringene fra Neva Oslo og Leaves-ringen fra Ole Lynggaard Copenhagen. Jeg er også veldig glad i å leke med øredobber, både små og store, og i ulike farger. Jeg ser ofte mot designeren Gilda Ambrosio (@gildaambrosio på Instagram), for å se hvordan hun kombinerer øredobbene sine. I tillegg er jeg evig svak for originale sko.

Et av Rikkes aller helligste plagg er perlejakken signert Topshop. – Selv om jakken er fra en billig kjedebutikk, får jeg ofte spørsmål om jeg er villig til å selge den. For meg har det blitt en garderobefavoritt, med tilhørende shorts.

© Ida Bjørvik

Hva er det kjæreste du har i garderoben din?

– En rød vintageveske fra Chanel. Jeg fikk den av moren min på en veldig spesiell dag for mange år siden. Den kommer jeg alltid til å holde kjært, og jeg håper jeg kan få mulighet til å gi den videre en dag.

Rikke liker å holde sminken naturlig. – Jeg er avhengig av Glossiers Boy Brow, Benefit sin Hello Happy foundation og alt fra MAC Cosmetics og Charlotte Tilbury.

© Ida Bjørvik

Hva er viktig for deg når du går til innkjøp av noe nytt til garderoben?

– Jeg skanner raskt hva jeg allerede har for å se om jeg har noe lignende eller noe jeg kan style det med. Det gir meg bedre samvittighet, og det sparer meg for mange bomkjøp. Jeg er så heldig å ha en mor med samme størrelse både i klær og sko, derfor hører vi alltid med hverandre før vi kjøper noe nytt. Å kunne dele på plagg gir en god følelse.

LES OGSÅ: De mest populære loppis-appene

Rikke liker å mikse eksklusive detaljer med kupp hun gjør på kjedebutikker, som Zara. Buksen er fra sistnevnte, festet i livet med et belte fra Bottega Veneta - et av hennes favorittmerker.

© Ida Bjørvik

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Jeg er ikke så god på interiør, men en av mine nærmeste venninner jobber som interiørarkitekt og har hjulpet meg masse. Dessuten var jeg også veldig heldig som fikk hjelp av Vigdis Apeland Bergh bak Inne Design da jeg innredet. For meg var det viktig å skape et praktisk hjem, samtidig som det er luftig og nytenkende.

Rikke handler mye hud- og kroppspleie når hun er på utenlandsreiser. Hun er også en flink nettshopper, og elsker å prøve ut nye merker. Her er en samling av favorittene nå om dagen.

© Ida Bjørvik

I skoskapet finner man skopar til enhver anledning. De høye hælene brukes mest på fest. Til hverdags er Rikke glad i boots og sneakers.

© Ida Bjørvik

De høye glassdørene i leiligheten gjør den luftig og hakket mer klassisk. Istedenfor en dør inn til soverommet, har Rikke valgt tunge mørke gardiner.

© Ida Bjørvik

Hva er viktigst for deg i et hjem?

– Å skape en atmosfære der folk kan føle seg hjemme. En god duft og mye levende lys er alltid på plass. Dessuten er det ikke så farlig at folk går inne med sko, eller at lillesøsteren min spiser middagen i sofaen. Jeg skulle egentlig ønske jeg kunne vært strengere på sånne ting, men det gleder meg å se at folk kan slappe av i hjemmet mitt.

Hva kommer aldri over dørstokken?

– Jeg kommer ikke på noe spesifikt, men av erfaring vil nok ikke de mest eksponerte trendene ende opp innenfor mine fire vegger.

LES OGSÅ: Fine nattbord til små soverom

Et par Prada-sko og coffee table-bøker gjør underverker!

© Ida Bjørvik