Designerspire sender kronen videre

Rosemount har satt i gang jakten etter Norges nye designerspire!

Jakten etter Norges nye designerspire er i gang når Costume i samarbeid med vinprodusenten Rosemount for tredje år på rad skal kåre landets mest lovende motedesigner. Vinneren får praksisplass hos Filippa Ks designstudio i Stockholm. Fjorårets vinner, Helene Hjellen, forteller hva prisen betydde for henne og gir deg sine råd for å skille seg ut i konkurransen.

Da Helene Hjellen i fjor meldte seg på konkurransen om å bli årets nykommer hadde hun ikke ventet at hun skulle vinne. Til slutt ble det likevel hun som stakk av med prisen på 10.000 kr. foran en samlet motebransje på Costume Awards.

  • Å vinne en slik kåring ser ikke bare bra ut på CV-en, men er også en gyllen sjanse til å promotere seg selv som designer. Jeg angrer ikke på at jeg tok sjansen og kastet meg ut i det, sier Hjellen.

Hjellens kjole var også en del av hennes avgangskolleksjon som bestod av selskapskjoler utført i silke og ull. Pengene hun fikk som vinner kom godt med til utarbeidelsen av kolleksjonen.

Naturlig inspirasjon

Hjellen forteller at noen av de største designerfavorittene er Lanvin, Givenchy og Stella McCartney.

  • I tillegg liker jeg også en del danske merker som Marlene Birger, DAY, Stine Goya og Bruuns Bazaar, fordi disse merkene har et brukervennlig og er designtilpasset det nordiske klimaet. Selv henter hun ofte inspirasjon fra elementer i naturen.

Gjør det personlig

At unge designere denne gangen skal kjempe om å vinne muligheten til et internship hos Filippa K, er i følge Helene en premie som ikke kan måles i penger.

  • Et internship hos Filipa K er nok verdt mye mer enn pengene. Her vil en vinner få med seg mye verdifull og lærerik erfaring.

For årets deltagere anbefaler hun å gjøre det mest mulig personlig for å skille seg ut.

  • Mitt råd er å gjøre det så personlig som mulig - tenk kreativt og ikke kommersielt. Jeg er også tilhenger av farger og at det ikke blir for anonymt. Let etter nye volumer og former slik at du ikke kopierer andre, anbefaler Hjellen.

Kickstart på karrieren

Costume og vinprodusenten Rosemounts utdeling av Årets nykommer gir i følge Helene Hjellen unge designerspirer en pangstart på karrieren. I tillegg til praksisplass hos svenske Filippa K, er konkurransen en unik mulighet for designere til å profilere seg.

  • Jeg har ikke vært med på noe lignende før. Man får også mange positive tilbakemeldinger fra folk man møter på arrangementet, og fra andre som ser hva man lager, sier Hjellen.

Selv drømmer hun om å starte noe eget, men ønsker å skaffe seg mer erfaring før det blir aktuelt. Hun legger til at nykommerprisen absolutt har bidratt til hennes utvikling som designer.

  • Jeg håper på å finne en jobb eller et internship i utlandet. Både Hong Kong og Paris virker veldig spennende, og jeg tror dette er bra steder å være som designer.

Fristen for å melde seg på, og laste opp skisser, er 15. november 2011. Unge designerspirer kan laste opp sine bidrag og hente inspirasjon hos nettstedet til det nordiske initiativet Rosemount Creativity. Finalistene vil bli kontaktet innen 1. desember, og deretter må kjolene ferdigstilles før Costume Awards avholdes i 26. januar 2012.

Les mer om konkurransereglene her.

Spørsmål knyttet til konkurransen rettes til: rosemount_design@yahoo.no